Pasaulē
2019. gada 8. novembris, 15:20

Irāna notriekusi neidentificētu bezpilota lidaparātu

Jauns.lv / LETA

Irānas pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši neidentificētu bezpilota lidaparātu valsts dienvidrietumos, piektdien vēsta oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

Aģentūra ziņoja, ka Irānas pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši bezpilota lidaparātu piektdienas rītā Bandaremāhšahrā, Hūzestānas provincē pie Persijas līča.

Nav zināms, vai notriektais bezpilota lidaparāts ir militārais lidaparāts vai komerciāli pieejams ražojums.

Hūzestānas provinces gubernators sacīja IRNA, ka bezpilota lidaparāts piederējis kādai ārvalstij un atgūtas dažas tā daļas, kas iegāzušās lagūnā.

Gubernators sacīja, ka bezpilota lidaparāts pārkāpis Irānas gaisa telpu.

Jūnijā Irāna notrieca ASV izlūkošanas bezpilota lidaparātu Hormuza šaurumā. Teherāna apgalvoja, ka lidaparāts pārkāpis tās gaisa telpu, bet ASV nodēvēja to par "neprovocētu uzbrukumu" starptautiskajā gaisa telpā.

ASV un Irānas attiecības saasinājušās kopš ASV prezidents Donalds Tramps pagājušā gada maijā paziņoja, ka Vašingtona izstājas no 2015.gadā pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas, bet pārējās valstis, kas parakstījušas šo vienošanos, - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - ir centušās saglabāt vienošanos.

Teherāna tomēr uzskata, ka Eiropas valstis nav ievērojušas savas saistības, un ir pakāpeniski atkāpusies no vienošanās izpildes.