foto: AP/Scanpix
Honkongas ielās atkal izplatās asaru gāzes mākoņi, policija aizturējusi vairākus protestētājus
Policijai dodoties uzbrukumā, ielas Kozvejbejas iepirkšanās rajonā piepildīja asaru gāzes mākoņi.
Pasaulē
2019. gada 2. novembris, 13:03

Honkongas ielās atkal izplatās asaru gāzes mākoņi, policija aizturējusi vairākus protestētājus

Jauns.lv / LETA

Honkongā demokrātijas atbalstītāju protestiem turpinoties jau teju piecus mēnešus, policija sestdien lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalu pret tūkstošiem maskās tērptu protestētāju, kas bijušajai Lielbritānijas kolonijai pieprasīja pilnvērtīgu autonomiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija Honkongā pret demonstrantu tūkstošiem liek lietā asaru gāzi

Honkongā demokrātijas atbalstītāju protestiem turpinoties jau teju piecus mēnešus, policija sestdien lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalu pret tūkstošiem ...

gallery icon
32

Policijai dodoties uzbrukumā, ielas Kozvejbejas iepirkšanās rajonā piepildīja asaru gāzes mākoņi, liekot protestētājiem bēgt. Lietā tika likts arī ūdens lielgabals.

foto: AP/Scanpix
Policijai dodoties uzbrukumā, ielas Kozvejbejas iepirkšanās rajonā piepildīja asaru gāzes mākoņi.

Policija iepriekš bija brīdinājusi, ka protestētāji, kas ieņēmuši šo rajonu, piedalās nesankcionētā demonstrācijā un pārkāpj valdības noteikto sejas masku aizliegumu.

Asaru gāze tika pielietota, lai izklīdinātu demonstrantus arī netālajā Viktorijas parkā, pēc tam kad protestētāji bija nobloķējuši ieeju parkā. Vairāki protestētāji aizturēti.

Protestu gaitā sestdien nopietni postījumi nodarīti Ķīnas oficiālās ziņu aģentūras "Siņhua" Honkongas birojam.

Šī ir pirmā reize, kad vairākus mēnešus ilgušo valdības pretinieku protestu gaitā uzbrukts "Siņhua" birojam.

Protestētāji sadauzījuši biroja stikla durvis, bet foajē apķēpājuši sienas ar sarkanu krāsu un vairākas vietas aizdedzinājuši.

Protesti Honkongā notiek kopš jūnija.

Sākotnējais protestu cēlonis bija likumprojekts par aizdomās turamo izdošanu Ķīnai, taču protesti strauji pārauga plašākā kustībā, kas iestājas par demokrātiskām reformām.

Bijušajai britu kolonijai Honkongai, kas ir viens no pasaules lielākajiem finanšu centriem, ir autonomas teritorijas statuss, atšķirīga tieslietu sistēma un tās pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā. Šādu statusu līdz 2047.gadam jeb 50 gadus pēc atdošanas Ķīnai Honkongai noteic Londonas un Pekinas vienošanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas