Pasaulē
2019. gada 24. oktobris, 14:11

Ijabs ievēlēts EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupas vadībā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (AP) šodien ievēlēts par EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupas priekšsēdētāja vietnieku, informēja "Attīstības/Par!" (AP) pārstāve Dace Bargā.

Ijabs par savu prioritāti izvirzījis mērķi celt zinātnes atklājumu un tehnoloģiju nozīmi Eiropas politiskajos procesos. "Strādāšu pie tā, lai zinātnes sasniegumi un nākotnes tehnoloģiju novērtējums tiktu iekļauts politisko lēmumu pieņemšanā un veicinātu Eiropas Savienības (ES) globālo konkurētspēju ar Ķīnu, Krieviju un ASV," norāda eiroparlamentārietis.

Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupa ir pastāvīga EP institūcija, kura iekļauj jaunāko zinātnes sasniegumu un nākotnes tehnoloģiju novērtējumu likumdošanā, skaidro Bargā.

Lai to panāktu, darba grupa īsteno zinātniskus pētījumus un jauno tehnoloģiju iespējamās ietekmes novērtējumu, organizē EP deputātu, zinātnieku un mediju dialogu un koordinē tehnoloģiju novērtēšanu ES valstu parlamentos.

Darba grupā ir 25 deputāti, kuri piedalās Eiropas nākotnes stratēģiskajā prognozēšanā, ņemot vērā globāli aktuālākās jomas un kustības, piemēram, demogrāfija, klimats, digitalizācija, urbanizācija un populisms. Tās nesen publicētie pētījumi veltīti blokķēžu un mākslīgā intelekta ietekmei.