foto: PM/SCANPIX BALTICS
Izskan versija, ka jaunā sieviete un vīrietis uz "Tallink" prāmja miruši no pārāk sīvas ballītes
"Tallink Silja Europa"kuģis Tallinas ostā.
2019. gada 24. oktobris, 06:22

Izskan versija, ka jaunā sieviete un vīrietis uz "Tallink" prāmja miruši no pārāk sīvas ballītes

Jauns.lv

Svētdien vēstījām, ka Igaunijas policija uz “Tallink Silja Europa” pasažieru prāmja atrada divus mirušus cilvēkus - 21 gadu vecu vīrieti un 25 gadus vecu sievieti. Prāmis sestdienas vakarā devās ceļā no Helsinkiem uz Tallinu, un Somijas sociālo tīklu platformā "it kā informēti" cilvēki vēstī, ka abi jaunie cilvēki varētu būt miruši no banālas pārdzeršanās, vēsta somu mediji.

Abi mirušie bija Somijas pilsoņi. Izmeklētāji jau sākotnēji noraidīja versiju, ka vīrietis un sieviete būtu bijuši jelkādā veidā saistīti. Viņi bijuši svešinieki, par kuriem vienojošais fakts ir tikai viens - abus atrada uz prāmja klāja svētdienas agrā rītā mirušus. Prāmis Tallinas ostā piestāja ap 22.00 sestdienas vakarā, taču šie cilvēki uz sauszemes tā arī neizkāpa. Vienu līķi atrada ap pl.3 naktī, otru nedaudz vēlāk.

Abu nāvju sakritība raisījusi daudz un dažādas spekulācijas sociālajos tīklos somu vidū. Kāds aculiecienieks vēsta, ka ballīte uz kuģa - kā jau sestdienā - bijusi visai varena, un ballētāju vidū bijis gan jaunais vīrietis, gan 25 gadus vecā sieviete, kurus abus no rīta atrada mirušus katru savā kajītē. Cilvēki spriež, ka abi jaunieši miruši gluži vienkārši no apreibinošo vielu lietošanas.

Lietai līdzi seko arī somu mediji, kuri publicējuši kompānijas "Tallink Silja" runassievas Marikas Nojdas teikto: "Protams, ka ballīte uz kuģa bija. Tas taču bija sestdienas vakars! Tomēr tā nebija ārkārtējāka par citām reizēm. Uz prāmja bija daudz cilvēku, kā jau parasti sestdienās, un liela daļa no viņiem bija izklaides noskaņojumā. Cik mums zināms, nenotika nekādi ekscesi," skaidro Nojda.

"Tallink" kompānijā nolemts šos nāves gadījumus "risināt iekšēji", neizpaužot informāciju uz āru. Pašlaik kuģniecības kompānija gaida autopsijas rezultātus - ekspertīze mirušajiem Somijas pilsoņiem šobrīd tiek veikta Igaunijā. Nojda teic, ka šajā situācijā jārespektē gan mirušie, gan viņu tuvinieki, tāpēc arī publiska notikušā apspriešana, visticamāk, nenotiks. ""Tallink" šobrīd sadarbojas ar Igaunijas policiju. Protams, prāmja darbinieki zina, kas notiek viņu darba vietā, taču personāls tiks informēts tikai par nepieciešamāko," saudzējot upurus, komentē kompānija. Nojda norāda, ka divas nāves vienā vakarā uz "Tallink" prāmja ir ārkārtas gadījums. Ekspertīzes rezultātiem jābūt zināmiem tuvākajā laikā.

Tēmas