foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: iereibis migrants bēgļu centrā Maltā izraisa masu grautiņus
Nekārtībās nodedzinātas 5 automašīnas un konteiners, kurā atradās administrācijas telpas.
Pasaulē
2019. gada 21. oktobris, 20:41

VIDEO: iereibis migrants bēgļu centrā Maltā izraisa masu grautiņus

Jauns.lv

Neapmierināti migranti naktī uz 21.oktobri Maltas uzturēšanas centrā sarīkoja dumpi un aizdedzināja vairākas automašīnas. Pieprasot brīvību, viņi ievainojuši arī policistu, vēsta "Reuters".

Masu nekārtības bēgļu uzturēšanās centrā Maltā

Neapmierināti migranti naktī uz 21.oktobri Maltas uzturēšanas centrā sarīkoja dumpi un aizdedzināja vairākas automašīnas. Pieprasot brīvību, viņi ievainojuši arī policistu, ...

gallery icon

Incidents bijušajās Lielbritānijas armijas kazarmās Hal Farā izcēlies ap pulksten 20. Kazarmas atrodas 13 kilometrus uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Valetas.

Nekārtības sākušās pēc tam, kad apsargs nav ļāvis kompleksā ienākt rezidentam, kurš bijis alkohola reibumā. Aculiecinieki stāsta, ka grautiņā piedalījušies līdz 60 cilvēkiem. Iekšlietu ministrs Maikls Farugija vēlāk paziņojis, ka nekārtībās iesaistījušies vairāk nekā 300 migranti.

foto: REUTERS/SCANPIX
Nekārtībās nodedzinātas 5 automašīnas un konteiners, kurā atradās administrācijas telpas.

Izraisīti vairāki ugunsgrēki un ziņo, ka tā sauktā "telšu ciemata" darbinieku virzienā mesti akmeņi.

Nodedzinātas 5 automašīnas un konteiners, kurā atradās administrācijas telpas. Pēc notikušā teritorijā visapkārt mētājās konfidenciāli dokumenti.

Rezidenti vietējam medijam atklājuši, ka atteikumu saņēmis kāds nigērietis, jo viņš bijis piedzēries. Viņam liegta ieeja kompleksā, jo šāds stāvoklis pārkāpj centra likumus.

Pie Maltas krastiem izglābti 216 migranti

Vidusjūrā pie Maltas krastiem no divām piepūšamajām laivām izglābti 216 migranti.

gallery icon

Kad policisti mēģinājuši iereibušo vīrieti arestēt sācies dumpis, jo apkārtējiem licies, ka tas noticis pārāk brutāli.

Migranti pārņēmuši kontroli pār daļu no ēkām, bet policijas preses pārstāvis paziņoja, ka kārtība kazarmu kompleksā atjaunota ap 4 no rīta.

Maltas migrantu uzņemšanas un uzturēšanas centri ir noslogoti, jo pēdējos mēnešos valstī ieradušies vairāki simti bēgļu. Daudzi no viņiem nogādāti salā pēc vienošanās ar citām valstīm, kamēr notiek migrantu pārdale.

Aculiecinieki stāstīja, ka Hal Farā tika nodedzinātas vairākas telpas, kā arī personāla automašīnas. Cietusi arī viena policijas automašīna. Likumsargi apstiprinājuši, ka cietušais policists guvis vieglus ievainojumus.

Tēmas