foto: Twitter
Grēta Tūnberga smalki noliek pie vietas nīdējus, kas zobojas par gados jauniem vides aktīvistiem
Pasaulē
2019. gada 26. septembris, 12:40

Grēta Tūnberga smalki noliek pie vietas nīdējus, kas zobojas par gados jauniem vides aktīvistiem

Jauns.lv

16 gadus vecā vides aktīviste Grēta Tūnberga pēdējā laikā guvusi plašu popularitāti, aicinot pasauli sākt domāt par klimata pārmaiņām un beidzot rīkoties, lai situāciju uzlabotu. Zviedru meitenes aktivitātes plaši tiek apspriestas visā pasaulē, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka daudzi sākuši viņu nosodīt. Tāpat daļa cilvēku nosoda arī nepilngadīgas meitenes izmantošanu, reklamējot klimata krīzi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grēta Tūnberga kļuvusi par seju globālajai jauniešu kustībai pret valdību bezdarbību klimata jomā. Pagājušās nedēļas piektdienā kustība spēja mobilizēt miljoniem cilvēku vispasaules "klimata streikam".

foto: Twitter

Jaunietes aktivitātes plaši apspriež visā pasaulē, kā rezultātā neizpaliek arī personīgi komentāri par viņas izskatu un izturēšanos. Vienaldzīgi nav arī pasaules līderi. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien kritizējis 16 gadus veco Tūnbergu par sūdzības iesniegšanu ANO pret Franciju un četrām citām valstīm par nerīkošanos klimata jomā. Savukārt ASV prezidents Donalds Tramps izraisījis sašutumu sociālajos tīklos ar tvītu, kurā viņš pazobojies par 16 gadus vecās zviedru vides aktīvistes Grētas Tūnbergas dedzīgo uzstāšanos ANO klimta samitā Ņujorkā.

Pēc notikušā Tūnberga sociālajos tīklos aicina cilvēkus netērēt savu brīvo laiku, pievēršot uzmanību pieaugušajiem, kuri nezināmu iemeslu dēļ nosoda pusaudžus un bērnus, kas atbalsta zinātni. "Mūsu dēļ viņi laikam jūtas apdraudēti," tviterī raksta Grēta.

Vides aktīvistes Grētas Tūnbergas dzīve

gallery icon
57

"Kā jau būsiet novērojuši, nīdēji palikuši aktīvāki kā jebkad agrāk - tiek apspriests man izskats, manas drēbes, mana uzvedība un manas atšķirības. Viņi izdomājuši visdažādākos melus un konspirācijas teorijas. Tā kā viņi dara visu iespējamo, lai nerunātu par klimatu un ekoloģisko krīzi, izskatās, ka viņi ir gatavi pārkāpt jebkuru robežu, lai tikai novērstos no galvenā," saviem sekotājiem ziņo Tūnberga.

"Es patiešām nesaprotu, kāpēc pieaugušie izvēlas pavadīt savu laiku ņirgājoties par pusaudžiem un bērniem, kas promotē zinātni. Tā vietā viņi varētu darīt kaut ko labu. Mūsu dēļ viņi laikam jūtas apdraudēti. Netērē savu laiku, lai pievērstu viņiem uzmanību. Pasaule mostas. Izmaiņas tuvojas - patīk tev tas vai ne," norāda aktīviste.