foto: Postimees/Scanpix
Pazudušais bijušais “Danske Bank” Igaunijas filiāles vadītājs atrasts miris
Bijušais "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītājs Aivars Rehe.
Pasaulē
2019. gada 25. septembris, 12:18

Pazudušais bijušais “Danske Bank” Igaunijas filiāles vadītājs atrasts miris

Jauns.lv

Pirmdien, 23. septembrī, pazudušais bijušais "Danske Bank" Igaunijas filiāles vadītājs Aivars Rehe atrasts miris, informē Igaunijas policija.

Izskanējusī informācija liecina, ka Rehes līķis atrasts viņa piemājas dārzā. Policijai esot pamats domāt, ka vīrietis izdarījis pašnāvību. 

Policija 56 gadus veco Aivaru Rehi meklē jau kopš pirmdienas rīta, kad vīrietis devies pastaigā, no kuras tā arī nav atgriezies. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka policija pārmeklēja Rehes mājas apkaimi, izmantojot arī bezpilota lidaparātu, un aicināja visus, kas varētu būt Rehi redzējuši, ziņot pa vienoto palīdzības dienestu tālruni 112.

Meklēšanā tika iesaistīti aptuveni 40 cilvēki, tai skaitā brīvprātīgie. 

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus naudas atmazgāšanas novēršanas noteikumu pārkāpumus. Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat 200 miljardiem eiro. 

2017.gada nogalē Igaunijā tika uzsākta kriminālizmeklēšana šai lietā, bet, kā laikrakstam "Postimees" apliecināja Igaunijas Ģenerālprokuratūra, pret Rehi izmeklēšana nav uzsākta un viņš nav iesaistīts izmeklēšanas darbībās.
Aizdomās par naudas atmazgāšanu lielā apmērā šobrīd tiek turēti desmit bijušie bankas darbinieki.

Pats Rehe, kas vadīja "Danske Bank" Igaunijas filiāli no 2008. līdz 2015.gadam, intervijā avīzei martā sacīja, ka jūtas atbildīgs, bet uzskata, ka pasākumi, kas tolaik bankas filiālē veikti cīņai pret naudas atmazgāšanu, bijuši pietiekami.