foto: REUTERS/SCANPIX
Parīzē izvietoti trokšņa piesārņojuma radari, kas reģistrēs skaļus transportlīdzekļus
Pasaulē
2019. gada 2. septembris, 18:24

Parīzē izvietoti trokšņa piesārņojuma radari, kas reģistrēs skaļus transportlīdzekļus

Jauns.lv

Francijas galvaspilsētas Parīzes atsevišķas daļās izvietoti vairāki trokšņa piesārņojuma radari, ar kuru palīdzību tiks reģistrēti pārāk skaļi transportlīdzekļi, ziņo "Reuters".

Atsevišķās Parīzes daļās līdz šim testa režīmā izvietoti aptuveni 40 trokšņa piesārņojuma radari, ar kuru palīdzību iespējams nomērīt braucoša transportlīdzekļa skaņu līmenī, kā arī noteikt tā reģistrācijas numura zīmi. 

Jaunā trokšņu piesārņojuma radara sistēma izmanto četrus mikrofonus, kas ir savienoti ar video novērošanas kamerām, kas savukārt palīdz noteikt transportlīdzekļa atrašanās vietu.

foto: REUTERS/SCANPIX

Pagaidām jaunā sistēma darbojas izmēģinājuma režīmā un nav paredzēta, lai kādu sodītu. Ar trokšņa piesārņojuma radariem tiks pārbaudītas tehnoloģiju iespējas noteikt skaņas intensitāti, kas pārkāpj atļautās normas. 

Likumprojekts, kas balsošanai tiks nodots šī gada rudenī, ļautu reģistrēt un sodīt tos pārkāpējus, kuru transportlīdzekļu radītais troksnis pārsniedz atļauto limitu.

Eiropas Komisijas dati liecina, ka katru dienu gandrīz 70 miljoni eiropiešu pilsētās ir spiesti sadzīvot ar troksni, kas pārsniedz 55 decibelus no satiksmes vien. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem ilgstoša saskare ar tik lielu troksni var izraisīt asinsspiediena palielināšanos un infarktu.