Pasaulē
2019. gada 19. augusts, 14:07

Franču tūristiem draud 6 gadu cietumsods par smilšu nozagšanu no Sardīnijas pludmales

Jauns.lv

Kāds tūristu pāris no Francijas Sardīnijā tika pieķerts ar 40 kilogramiem smilšu, kas sapildītas plastmasas pudelēs un ievietotas automašīnas bagāžas nodalījumā.

Pāris policijai skaidrojis, ka vēlējies smiltis aizvest mājās kā suvenīru, bet nav zinājis, ka tas ir krimināls pārkāpums. 

Sardīnijas baltās smiltis ir šīs zemes vērtībā un tās stingri aizliegts izvest no salas. Gadiem ilgi policija saņem vietējo iedzīvotāju sūdzības par tūristiem, kuri smiltis cenšas paņemt sev līdzi. 

Saskaņā ar 2017. gadā pieņemto likumu, smilšu un oļu vākšana un tirdzniecība ir uzskatāma par nelikumīgu darbību, kas parasti draud ar naudas sodu 3000 eiro vērtībā. 

Franču pāra mašīnā atrastas 14 plastmasas pudeles, kas piepildītas ar Sardīnijas baltajām smiltīm, nu viņiem draud sešu gadu ilgs cietumsods par zādzību vainu pastiprinošos apstākļos. 

Varas iestādes izteikušas bažas, ka ik gadu Sardīnijā pazūd vairākas tonnas tik vērtīgo smilšu. Tūristi, galvenokārt eiropieši, smiltis ievāc, lai pēc tam tās tirgotu tiešsaistē. 

Tēmas