foto: AFP/Scanpix
"Boeing 737 MAX" dēļ "Norwegian" aptur lidojumus no Īrijas uz ASV un Kanādu
"Norwegian" skaidro, ka šis lēmums saistīts ar neskaidrību, kad un vai vispār tiks atjaunota "Boeing 737 MAX" izmantošana.
Pasaulē
2019. gada 14. augusts, 15:40

"Boeing 737 MAX" dēļ "Norwegian" aptur lidojumus no Īrijas uz ASV un Kanādu

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība "Norwegian Air Shuttle" ("Norwegian") paziņojusi, ka aptur transatlantiskos lidojumus starp Īriju un trīs ASV un Kanādas lidostām, jo aviolaineru "Boeing 737 MAX" izmantošanas pārtraukšanas dēļ šie maršruti vairs nav ekonomiski izdevīgi.

Aviokompānija norāda, ka pēdējie lidojumi uz Dublinu no Ņujorkas Stjuarta lidostas un Grīna lidostas Rodailendas štata Providensā tiks veikti 14.septembrī, bet pēdējais reiss uz Dublinu no Hamiltonas lidostas Ontārio provincē izlidos 13.septembrī.

"Norwegian" skaidro, ka šis lēmums saistīts ar neskaidrību, kad un vai vispār tiks atjaunota "Boeing 737 MAX" izmantošana. Lidsabiedrība īpaši iegādājās šīs lidmašīnas, lai veiktu lidojumus starp Eiropu un mazākām lidostām pāri Atlantijas okeānam.

Lidmašīnu "Boeing 737 MAX" lidojumi martā tika aizliegti pēc divām šī modeļa lidmašīnu katastrofām, kas prasījušas 346 cilvēku dzīvības. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās.