foto: AP/Scanpix
"No tāluma likās, ka tā ir beigta govs" - knapi dzīvs vīrietis un divi suņi kritiskā stāvoklī atrasti tuksnesī Oregonā
Pasaulē
2019. gada 26. jūlijs, 11:20

"No tāluma likās, ka tā ir beigta govs" - knapi dzīvs vīrietis un divi suņi kritiskā stāvoklī atrasti tuksnesī Oregonā

Jauns.lv

73 gadus vecs vīrietis Gregorijs Rendolfs šī gada 18.jūlijā tika atrasts tuksnesī ASV Oregonas štata dienvidu daļā. Knapi pie samaņas, apdedzis un dehidrējies vīrietis un viņa divi suņi tuksnesī bija pavadījuši kopumā četras dienas, ziņo "The Guardian".

Kāds garo distanču riteņbraucējs Oregonas tuksnesī pamanījis vīrieti, kurš bijis pavisam tuvu nāvei. Gregorijs Rendolfs ar vienu no saviem suņiem bija gājis apmēram 22,5 kilometrus no vietas, kur dubļos iestiga viņa "Jeep" automašīna. Tuksnesī tika pavadītas kopumā četras dienas.

Riteņbraucējs Tomass Kvinons 73 gadus veco vīrieti atrada 18.jūlijā. Dodoties garā izbraucienā pa Oregonas tuksnesi, viņš visu dienu nebija redzējis nevienu cilvēku. No tāluma skatoties, Kvinons domāja, ka Rendolfs, kurš gulēja uz zemes, ir kāds miris dzīvnieks.

"Nodomāju, ka tā nu gan ir amizanta izskata govs, taču pēc mirkļa sapratu, ka tas patiesībā ir cilvēks," stāsta riteņbraucējs. "Kad piebraucu viņam klāt, sapratu, ka cilvēkam draud dzīvības briesmas. Viņš ik pa laikam uz mani skatījās, taču acis nespēja nofokusēt skatienu."

Rendolfs bija pamatīgi apdedzis, nespēja parunāt un apsēsties, kā arī knapi spēja sakopot spēkus, lai padzertos ūdeni. Riteņbraucējs, izmantojot GPS izsekošanas ierīci, izsauca palīdzību, kas ieradās pēc aptuveni vienas stundas un pensijas vecuma vīrieti nogādāja mediķu rokās. 

Kvinons pēc mirkļa pamanīja, ka no krūmiem izlien arī suns, ko pabaroja ar zemesriekstu sviestu. Notikuma vietā ieradās arī vietējie likumsargi, kas par dzīvnieku parūpējās.

Oregonas štata policija izmantoja lidaparātu, lai tuksnesī spētu pamanīt Rendolfa iestigušo automašīnu. Pie tās tika atrasts arī otrs vīrieša suns. "Jeep" spēkrakts atradās vairāku kilometru attālumā no tuvākā ceļa.

Rendolfs slimnīcā pavadīja vairākas dienas, bet tagad atrodas mājās un cenšas atgūties no notikušā. Arī vīrieša suņi atrodas pie saimnieka un viņu dzīvībai briesmas nedraud.