foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: vīrietis Nigērijā uzlec uz pasažieru lidmašīnas spārna un ielien tās dzinējā
2019. gada 21. jūlijs, 10:25

VIDEO: vīrietis Nigērijā uzlec uz pasažieru lidmašīnas spārna un ielien tās dzinējā

Jauns.lv

Kāds lidmašīnas pasažieris Nigērijas Lagosas lidostā nofilmējis brīdi, kad neilgi pirms pacelšanās uz lidmašīnas spārna uzlecis kāds vīrietis, kurš pamanījies ielīst arī lidaparāta dzinējā, ziņo "CNN".

Lidmašīna bijusi reisā uz Nigērijas pilsētu Porthārkortu.

Vīrieti tuvojamies lidaparātam pamanījis pilots, kurš tajā brīdī vadījis lidmašīnu uz skrejceļa, gatavojoties pacelties. Kā ziņo aculiecinieki, viņš izskrējis no krūmiem, turklāt nesis arī somu. Pamanot gaisa kuģa virzienā skrienošo vīrieti, pilots nekavējoties samazinājis ātrumu un apturējis dzinēju darbību.

Brīdi ložņājot apkārtot lidmašīnai, viņš pēkšņi uzlecis uz tās spārna un centies iekļūt salonā caur durvīm, bet viņam tas nav izdevies. Kāds pasažieris nofilmējis arī to, kā vīrietis ierāpies lidmašīnas dzinējā, iemetis tajā somu, bet pats ātri vien no tā izkāpis.

foto: ekrānuzņēmums no video

Satrauktie pasažieri klieguši, lai apkalpe atver avārijas izejas durvis. Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, pasažieriem lidaparātā bijis jāgaida ilgāk nekā pusstundu, līdz beidzot ieradušies apsargi, kuri neadekvāto vīrieti aizturējuši. 

Neskatoties uz incidentu, reiss uz Porthārkortu netika atcelts, tomēr pasažieriem un apkalpes locekļiem bija atkārtoti jāiziet drošības kontrole.