foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com
Par “Instagram” hitu kļuvis parasts šķūnis Pērtā, radot virkni klapatu vietējiem ļaudīm
Pasaulē
2019. gada 11. jūnijs, 14:08

Par “Instagram” hitu kļuvis parasts šķūnis Pērtā, radot virkni klapatu vietējiem ļaudīm

Jauns.lv

Visvairāk fotografēta vieta Pērtā, Austrālijā, nav viss kāds vēsturisks piemineklis, publisks mākslas darbs vai UNESCO mantojumā iekļauts objekts, bet parasta laivu piestātne, kuras galā redzams spilgti zils šķūnis.

Spilgti zilā koka māja vietējo iedzīvotāju acīs ir parasta laivu piestātnes būdiņa, taču, pateicoties sociālajai vietnei “Instagram”, šis mazais, zilais šķūnītis nu kļuvis par iecienītu tūristu apskates objektu, kļūstot par fotografētāko objektu Pērtā.

Taču līdz ar popularitāti, nākušas arī klapatas. “Crawley Edge” laivu nojume, kuru tik ļoti iecienījuši tūristi ar saviem fotoaparātiem, atrodas līdzās vienai no aktīvākajām ielām Pērtā. Lai apmeklētu laivu nojumi, tūristi savas automašīnas pamet turpat noslogotās ielas malās, radot neērtības vietējiem iedzīvotājiem un padarot pārvietošanos pa ielu bīstamu. 

Vēl lielāka problēma pilsētas domes acīs ir tūristu dabisko vajadzību nokārtošanas jautājums. Tā kā šajā vietā nav citu apskates objektu un kafejnīcu, kurās pieejamas tualetes, dome pieņēmusi lēmumu problēmu atrisināt, pie laivu piestātnes uzceļot publisko tualeti, kas varētu izmaksāt 278 000 ASV dolāru (246 000 eiro). 

Tualetes dārgās izmaksas skaidrojamas ar to, ka tā būs Pērtā pirmā tualete, kuras funkcionalitāte balstīsies uz saules enerģiju.