foto: ekrānuzņēmums no video
Krāpnieks Krievijā ķirurģiski izmaina seju, lai izvairītos no cietumsoda
Līdzīgu soli savulaik spēris Kolumbijas narkobarons, kuru gan likumsargi pavisam drīz atpazina pēc balss.
Pasaulē
2019. gada 30. maijs, 06:09

Krāpnieks Krievijā ķirurģiski izmaina seju, lai izvairītos no cietumsoda

Jauns.lv

Maskavas apgabalā likumsargiem izdevās aizturēt rūdītu blēžu pāri, kuri tika turēti aizdomās par vērienīgu krāpšanu vairāk nekā 20 miljonu rubļu (ap 275 000 eiro) apmērā. 56 gadus vecais vīrietis, cenšoties izbēgt no notveršanas, bija gūlies zem skalpeļa un izmainījis savu seju.

Saskaņā ar Krievijas tiesībsargājošajām iestādēm, pāris izmānījis naudu no dažādiem uzņēmumiem, iesniedzot šķīrējtiesās viltotus dokumentus fiktīvu uzņēmumu vārdā un tādējādi piedzenot naudu par it kā sniegtiem pakalpojumiem, kuri patiesībā netika sniegti.

Pēcāk nauda dažādos veidos "atmazgāta". Par notikušo ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krievijas Kriminālkodeksu, ziņo Life.ru.

Lai izbēgtu no soda, izmaina seju

Savdabīgākā stāsta detaļa gan ir tā, ka vīrietis, lai izbēgtu no likumsargu nagiem, bija veicis plastisko operāciju, tādējādi izmainot savus sejas vaibstus.

Pēdējo reizi par tādu blēža soli dzirdēts 2018. gadā, saistībā ar Kolumbijas narkobaronu Huanu Karlosu Ramirezu Abadju, kurš gan pēcāk tika atpazīts pēc balss un notverts.

Pāra dzīvesvietā tika uziets lērums viltotu, inkriminējošu dokumentu, zīmogu pakaļdarinājumi, mobilie telefoni un SIM kartes.

Patlaban vīrietis atrodas policijas uzraudzībā, savukārt viņa mīļotajai piemērots mājas arests.