Pasaulē
2019. gada 25. aprīlis, 12:11

Publicēts VIDEO ar teroristiem un traģisko sprādzienu vienā no Šrilankas viesnīcām

Jauns.lv

Vietējā Šrilankas televīzija publicējusi novērošanas kameru video kompilāciju. Tajos redzami divi aizdomīgi vīrieši, kuri staigā pa Shangri La viesnīcu Kolombo īsi pirms traģiskā sprādziena 21. aprīlī.

Video redzami divi vīrieši, kuriem galvā ir līdzīgas cepures un līdzi ir mugursomas. Viņi staigā pa viesnīcas koridoru un ar liftu uzbrauc uz trešo stāvu.

Viens no vīriešiem redzams ejot aiz apmeklētājiem viesnīcas restorānā, bet pēc tam parādās zibsnis un neskaidrs attēls, kas liecina par mirkli, kad tika detonēts spridzeklis.

foto: Ekrānuzņēmums
Abi teroristi iekāpa liftā, lai dotos uz trešo stāvu, kur viņi detonēja somās līdzpaņemtos spridzekļus.

Šrilankas varasiestāžu redzeslokā nonākuši vairāki cilvēki, tostarp iebraucēji. Policija veic pratināšanas un mēģina atrast plašāku saikni ar Lieldienu teroraktiem, kuros gāja bojā 359 cilvēki, kas, iespējams, ir viena no nāvējošākajām "Islāma valsts" operācijām.

Šrilankā sprādzienos baznīcās un viesnīcās vairāk nekā 300 bojāgājušie, simtiem ievainoto

Šrilankā svētdien gandrīz vienlaikus notikuši sprādzieni vairākās katoļu baznīcās un pieczvaigžņu viesnīcās, kuros gājuši bojā vairāk nekā 100 un ievainoti ...

gallery icon
61

Kā ziņots, eksplozijas svētdien Šrilankā gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās. Uzbrukumos dzīvību zaudēja vairāk nekā 350 cilvēki.

Policija identificējusi furgonu un kravas mašīnu, kas aprīkotas sprāgstvielām, un, domājams, vēl atrodas galvaspilsētā Kolombo. Pilsēta tiek pārmeklēta, bet nekas vēl nav atrasts, atklāja kāds policists.

Sēras Šrilankā: masu ceremonijā apbērē teroraktos nogalinātos

Šrilankā svētdien teroristu sarīkotajos sprādzienos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 310, jo vairāki cilvēki miruši no gūtajiem ievainojumiem, otrdien paziņoja policija. ...

gallery icon
30

Teroristu grupējums "Islāma valsts" ar sava propagandas atzara "Amaq" starpniecību otrdien paziņojis, ka svētdien Šrilankā notikušos teroraktus sarīkojuši tā kaujinieki.