foto: AP/Scanpix
Strādnieki Parīzes Dievmātes katedrālē smēķējuši
Parīzes Dievmātes katedrāles restaurācijas darbos iesaistītie strādnieki nav ievērojuši noteikumus, kas objektā aizliedz smēķēt.
2019. gada 24. aprīlis, 19:52

Strādnieki Parīzes Dievmātes katedrālē smēķējuši

Jauns.lv / LETA

Parīzes Dievmātes katedrāles restaurācijas darbos iesaistītie strādnieki nav ievērojuši noteikumus, kas objektā aizliedz smēķēt, trešdien atzina atbildīgā uzņēmuma pārstāvis, vienlaikus noliedzot, ka pastāvētu jebkāda saistība starp šo pārkāpumu un pagājušās nedēļas postošo ugunsgrēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bija daži kolēģi, kas laiku pa laikam pārkāpa šos noteikumus, un mēs to nožēlojam," ziņu aģentūrai AFP sacīja stalažu un jumta darbu uzņēmuma "Le Bras Freres" pārstāvis. "Izsmēķis nekādā gadījumā nevarēja izraisīt Dievmātes katedrāles ugunsgrēku."

Kā iepriekš ziņoja satīriskais laikraksts "Le Canard Enchaine", uzņēmuma darbinieki policijai atzinuši, ka viņi pārkāpuši smēķēšanas aizliegumu. Tiesa gan, atbilstoši laikraksta informācijai izmeklētāji uzskata, ka ugunsgrēku, visticamāk, izraisījis īssavienojums.

Kā izskatās Parīzes katedrāles iekšpusē pēc milzīgā ugunsgrēka

gallery icon
17

"Es varu apstiprināt - to mēs sacījām policijai," uzņēmuma "Le Bras Freres" pārstāvis apliecināja ziņu aģentūrai DPA. "Mēs nožēlojam, ka mēs esam pārkāpuši smēķēšanas aizliegumu, bet tāds ir fakts."

"Mums nešķiet, ka izsmēķis varēja aizdedzināt Dievmātes katedrāli," piebilda pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Ugunsgrēks izraisījies ēkas iekšpusē, nevis ārpusē, turklāt tas noticis stundu pēc tam, kad strādnieki jau bijuši prom, viņš skaidroja. "Noliekot izsmēķi uz ozolkoka baļķa, nenotiek aizdegšanās, neizraisās ugunsgrēks."

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115

Katedrālē 15.aprīļa vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Varasiestādes uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies netīšām.