foto: AFP/Scanpix
Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku sākuši izmantot krāpnieki, izvilinot ziedojumus no cilvēkiem
Parīzes Dievmātes katedrāle.
Pasaulē
2019. gada 19. aprīlis, 09:07

Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku sākuši izmantot krāpnieki, izvilinot ziedojumus no cilvēkiem

LETA

Krāpnieki izmanto Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēku, lai izvilinātu ziedojumus no cilvēkiem, kuri tic, ka viņi šādi palīdzēs atjaunot šo dievnamu, brīdināja amatpersonas.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon

Franču mantojuma fonds, kas līdz šim savācis vairāk nekā 13 miljonus eiro no atsevišķiem ziedotājiem katedrāles atjaunošanai, paziņoja, ka jebkādi aicinājumi pa telefonu vai e-pastu ziedot naudu šīm mērķim ir krāpšana.

"Mums ir ziņots par vairākiem naudas izkrāpšanas mēģinājumiem gan Francijā, gan ārvalstīs," paziņoja šis fonds. Tas uzstāja, ka neizsaka nekādus aicinājumus pa telefonu, pastu vai e-pastu, un "visas šīs iniciatīvas ir krāpnieciskas".

Fonds pieņem ziedojumus savā vietnē don.fondation-patrimoine.org, savā lapā sociālajā tīklā "Facebook", ar uzņēmuma "PayPal" starpniecību, vienā no Parīzes metro stacijām, vai ar īsziņu no Francijā dzīvojošajiem.

Kultūras ministrs Franks Rīsters brīdināja cilvēkus uzmanīties no vietnēm, kas uzdodas par Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas atbalstītājiem pēc pirmdienas ugunsgrēka.

Francijas prezidents Emanuels Makrons ir solījis, ka šis arhitektūras un vēstures piemineklis tiks atjaunots līdz 2024.gadam, kad Francija rīkos vasaras Olimpiskās spēles.

Kā izskatās Parīzes katedrāles iekšpusē pēc milzīgā ugunsgrēka

gallery icon