foto: AFP/Scanpix
Diviem itāļu studentiem gaļas cepšana mežā izmaksās kopumā 27 miljonus eiro
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 18. aprīlis, 15:08

Diviem itāļu studentiem gaļas cepšana mežā izmaksās kopumā 27 miljonus eiro

Jauns.lv

Diviem itāļu studentiem pēc piknika netālu no Komo ezera Itālijā, kas vēlāk izvērtās par ievērojamu meža ugunsgrēku, piespriests kopumā 27 miljonu eiro sods, ziņo raidorganizācija BBC. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušā gada 30.decembrī divi 22 gadus veci jaunieši netālu no Itālijas Komo ezera kopā ar draugiem nolēma sarīkot pikniku mežā, kurā tika grilēts ēdiens. Pēc gaļas cepšanas no dziestošām oglēm un dzirkstelēm izcēlies nekontrolējams ugunsgrēks, kas sāka strauji izplatīties.

Rezultātā ugunsgrēks šajā apvidū ilga vairākas dienas un kopumā tika izpostīti apmēram 1000 hektāri meža. Uguns iznīcināja arī vairākas mājas, no kurām vienā gāja bojā arī visi tajā esošie dzīvnieki, ziņo itāļu medijs "La Repubblica".

Eksperti pēc notikušā lēš, ka apmēram 100 hektāru liela izpostītā meža teritorija vairs nebūs atjaunojama.

Jaunieši pēc notikušā norāda, ka situācijā padarīti par grēkāžiem. "Mēs nekavējoties izsaucām glābējus un arī paši centāmies nodzēst liesmas," viņi uzsver.

Izmeklētāji gan ir pārliecināti, ka ievērojamā ugunsgrēka cēlonis bijis nepieskatīts grils un sausais laiks.

Izvērtējot nodarīto postījumu apmērus, notikušajā par vainīgiem atzīti diviem jaunieši, kuri, kā tiek ziņots, bijuši tie, kas kurinājuši grilu. Kopumā pēc īpašas postījumu apmēru aplēšanai izstrādātas formulas viņiem piemērots 27 miljonu eiro sods - 13,5 miljoni katram.