foto: REUTERS/SCANPIX
Darbinieki Parīzes Dievmātes katedrālē pēc dūmu detektora brīdinājuma 23 minūtes nav spējuši atrast uguns perēkli
Parīzes Dievmātes katedrāles darbinieki nav varējuši atrast uguns perēkli 23 minūtes.
Pasaulē
2019. gada 17. aprīlis, 09:57

Darbinieki Parīzes Dievmātes katedrālē pēc dūmu detektora brīdinājuma 23 minūtes nav spējuši atrast uguns perēkli

Jauns.lv / LETA

Parīzes Dievmātes katedrāles darbinieki nav varējuši atrast uguns perēkli 23 minūtes pēc ugunsgrēka signalizācijas iedarbošanās, paziņojusi Parīzes prokuratūra.

Sirēna katedrālē atskanējusi plkst.18.20 pēc vietējā laika, pārsteidzot priesteri un vairākus simtus dievlūdzēju. Katedrāles darbinieki atbilstoši instrukcijai dažu minūšu laikā evakuējuši cilvēkus un mēģinājuši atrast degšanas vietu.

Kā izskatās Parīzes katedrāles iekšpusē pēc milzīgā ugunsgrēka

gallery icon
17

Pirmās 20 minūtes tā šķitusi kā viltus trauksme, nav bijusi jūtama dūmu smaka, taču 23 minūtes vēlāk nostrādājis otrs dūmu detektors un drīz jau no ārpuses bijis redzams, kā no katedrāles jumta ceļas dūmi. Kad ieradušies ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apņēmušas katedrāles augšpusi.

Pēc ekspertu domām, uguns perēklis atradies pie smailes pamatnes. Kā vēsta izdevums "Le Parisien", ugunsgrēka cēlonis bija "problēmas ar elektrību", un speciālisti izskata dažādus variantus, tostarp īssavienojumu un slēpto vadu bojājumu. Notikušais tiek izmeklēts kā nelaimes gadījums.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115

Katedrālē pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.