Pasaulē
2019. gada 9. aprīlis, 11:47

Nāvessods par foto ar lidmašīnu -Taizeme ceļā uz īpaši bargiem sodiem vienā no populārākajām Puketas pludmalēm

Jauns.lv

Nāvessods par selfiju ar lidmašīnu? Taizemes Aviācijas dienests uzsācis cīņu ar tūristu bariem, kuri apmeklē slaveno pludmali netālu no Puketas lidostas, lai uzņemtu fotogrāfijas ar zemu lidojošiem lidaparātiem. Vietējie gan atzinuši – sods varētu sagraut tūrismu šajā reģionā.

Smilšu strēle blakus Puketas Starptautiskajai lidostai Taizemes dienvidos kļuvusi par populāru atrakcijas objektu, proti, šajā pludmalē iespējams uzņemt pārsteidzošas fotogrāfijas ar zemu lidojošiem lidaparātiem. 

Lai gan tūrisms šajā apgabalā sit augstu vilni, lidostas atbildīgās personas ir nobažījušās, ka tūristi ar savām aktivitātēm var palielināt avāriju risku un novērst pilotu uzmanību. Tikmēr vietējie “biznesmeņi” satraukušies, ka pludmales slēgšana varētu būtiski ietekmēt tūrismu reģionā. 

Puketas Starptautiskās lidostas vadītāja vietnieks uzsver: “Drīz vien selfiju taisīšana ar lidmašīnām šajā pludmalē būs pretlikumīga darbība. Tas patiešām novērš pilotu uzmanību, palielinot avāriju risku. Aizliegums apmeklēt pludmali stāsies spēkā jau drīzumā!”. 

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, tūristi, kas nelegālā veidā būs iekļuvuši pludmalē, lai tur uzņemtu fotogrāfijas, tiks bargi sodīti. Lidostas vadītāja vietnieks neslēpj, ka bargākais sods varētu būt pat nāvessods. 

Tēmas