foto: ASV policija
260 gadi cietumā: tiesas zālē saļimst pedofils, kurš seksuāli izmantoja zīdaiņus un ne tikai
Prokuros Gudmenam lūdza 100 gadus cietumā, taču tiesnesis bija daudzkārt skarbāks, piespriežot 260.
2019. gada 31. marts, 19:22

260 gadi cietumā: tiesas zālē saļimst pedofils, kurš seksuāli izmantoja zīdaiņus un ne tikai

Jauns.lv

Rodailendas štatā ASV nolasīts spriedums 45 gadus vecajam Tomasam Gudmenam, kuru apsūdzēja netiklās darbībās ar nepilngadīgiem bērniem. Piespriestais sods bija daudz bargāks nekā prokurors prasīja, un Gudmens pēc tā izdzirdēšanas burtiski saļima pār galdu tiesas zālē.

Gudmenam Rodailendas štata tiesa piesprieda 260 gadus cietumā, un tas ir par 160 gadiem vairāk nekā lūdza apsūdzības uzturētājs. Piespriestais soda mērs ir astoņi trīsdesmitgadu ieslodzījumi un viens divdesmit gadu ilgs, vēsta ASV mediji.

Vīrietis notiesāts par seksuālām darbībām ar bērniem. Viens no viņa upuriem bija tikai trīs nedēļas veca meitenīte, kuru viņš izmantoja līdz pat bērna 18 mēnešu vecumam. Savas darbības Gudmens filmēja un nodeva tālāklietošanai citiem izvirtuļiem internetā. Tāpat Gudmena vaina pierādīta seksuālās darbībās ar vēl diviem bērniem - sešus un 12 gadus vecām meitenēm. Arī viņas pedofils filmēja.

Pedofilu pieķer darba vietā

Gudmens strādāja kādā apsardzes firmā. Viņu aizturēja pērn maijā, kad apsardzes firmas vadītājs vīrietim konfiscēja mobilo tālruni, jo to nedrīkstēja izmantot darba laikā, pildot pienākumus. Pārskatot telefonā materiālus, šoks bija gan Gudmena priekšniekam, gan citiem, kam viņš tos parādīja. Lieta tūdaļ nonāca policijā. 

Izmeklēšanā pie Gudmena tika atrasti kopumā 7800 foto un 370 videorullīši ar bērnu seksuālu izmantošanu. 62 video un 135 attēlos bija redzami zīdaiņi. Pēc aizturēšanas Gudmens savu vainu atzina. 

Vīrieša advokāts lūdza Gudmenu tiesāt ar 22 gadiem cietumā, apelējot pie tiesneša sirdsapziņas, proti, pats Gudmens bērnībā esot cietis no seksuālas vardarbības - to nodarījis kāds skolotājs. Vienlaikus prokurors lūdza Gudmenu sodīt ar 100 gadiem ieslodzījumā. Visskarbākais izrādījās tiesnesis, sakot, ka "vienīgais veids, kā Gudmenu apstādināt, ir nekad neizlaist viņu brīvībā", un piesprieda tādu soda mēru, ka pedofils vairs nekad nevarēs iznākt brīvībā.

Tēmas