foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: mošeju upuru piemiņai skolēni Jaunzēlandē izpilda haku
Skolēni no dažādām skolām Kraistčērčā izpildīja haku, tādējādi pieminot apšaudes upurus.
Pasaulē
2019. gada 18. marts, 10:28

VIDEO: mošeju upuru piemiņai skolēni Jaunzēlandē izpilda haku

Jauns.lv

Pirmdien, 18.martā skolēni no dažādām Kraistčērčas skolām izpildīja svinīgo maoru stājas deju. Ar haku viņi godināja mošeju apšaudes upurus un sēroja par mirušajiem.

Vairums skolēnu bija tērpušies savu skolu formās, bet citi bija ieradušies ikdienas apģērbā. Pūlī atradās arī tādi, kuri mugurā bija uzvilkuši atstarojošas vestes. Viņi vienojās kopīgā hakas dejā. Pēc izpildītās dejas skolēni apkampās.

foto: REUTERS/SCANPIX
Skolēni no dažādām skolām Kraistčērčā izpildīja haku, tādējādi pieminot apšaudes upurus.

Jauns.lv jau ziņoja,ka piektdien labējais ekstrēmists, Austrālijas pilsonis Brentons Tarants Kraistčērčā lūgšanu laikā sarīkoja apšaudes divās mošejās, nogalinot 50 cilvēkus.

Tarants tiešsaistē raidījis video, kurā viņš automašīnā brauc uz mošeju un no bagāžnieka izņem ieročus. Video redzams arī mirklis, kad viņš uz mošejā sanākušajiem lūdzējiem atklāj uguni.

Apšaudēs tika izmantoti pieci ieroči – divas pusautomātiskās šautenes, divas bises un viena sviras darbības šautene.

Apšaudē Jaunzēlandes mošejā daudzi nogalinātie

Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 49 cilvēki.

gallery icon
45

Kraistčērčas ieroču veikala "Gun City" īpašnieks Deivids Tipls pirmdien paziņoja, ka Tarants viņa veikalā iegādājies četrus ieročus un munīciju, pasūtījumu veicot pa elektronisko pastu. Tipls norādīja, ka šāds iegādes veids ir likumīgs, un ka veikalam ir iespēja pārbaudīt, vai pircējam ir ieroču glabāšanas atļauja.

Reaģējot uz pagājušajā nedēļā notikušajiem uzbrukumiem divām mošejām, kuros labējais ekstrēmists nošāva 50 cilvēkus, Jaunzēlandes valdība pirmdien nolēma padarīt stingrākus šaujamieroču iegādes un glabāšanas noteikumus.