foto: AFP/Scanpix
Ministrs: Venecuēlā elektropiegāde atjaunota "par 100%"
Protesti pret Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.
Pasaulē
2019. gada 14. marts, 07:49

Ministrs: Venecuēlā elektropiegāde atjaunota "par 100%"

Jauns.lv / LETA

Venecuēlā pēc pagājušajā nedēļā pieredzētajiem plašajiem elektropiegādes pārrāvumiem tagad elektrības padeve "par 100%" atjaunota, savukārt ūdensapgāde atjaunota 80% apjomā, pavēstīja valdība.

Traucējumi elektrības piegādē apakšstacijas ugunsgrēka dēļ joprojām jūtami vienīgi Barutā un Hatiljo, netālu no Karakasas, sacīja informācijas ministrs Horhe Rodrigess.

foto: AFP/Scanpix
Protesti pret Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.

Opozīcija krīzē vaino valdības nemākulīgo vadību, savukārt prezidents Nikolass Maduro apsūdz ASV un opozīciju kiberuzbrukumos elektrības tīkliem.

"Viņi mēģināja iznīcināt venecuēliešu tēvzemi ar brutālu noziegumu. Radot traucējumus enerģijas piegādē, viņi gribēja izraisīt genocīdu," sacīja ministrs.

foto: REUTERS/SCANPIX
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro.

Daudzu uzņēmumu darbiniekiem līdz ar elektrības pazušanu piešķirtas brīvdienas, bet Rodrigess sacīja, ka viņi ceturtdien var atgriezties darbā. Skolnieki un studenti, domājams, savās mācību iestādēs neatgriezīsies agrāk par piektdienu.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp prezidentu Maduro un opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kurš sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju.

foto: REUTERS/SCANPIX
Huans Gvaido.

Kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis, jau atzinušas Gvaido par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Bez elektrības palikušie Venecuēlas iedzīvotāji spiesti ūdeni ņemt no upēm un notekām

Venecuēlas prezidents Maduro svētdien apgalvoja, ka pārtraukumi elektrības piegādēs notikuši ASV kiberuzbrukumu dēļ. Vašingtona šos pārmetumus noraida. "Ja nav elektrības, ...

gallery icon
21