foto: Shutterstock
Vācija nosaka jaunus ierobežojumus "Facebook" attiecībā uz datu ievākšanu
"Facebook" ir dominējošs stāvoklis sociālo tīklu jomā Vācijā, jo vietni ikdienā lieto 23 miljoni aktīvo lietotāju, kas veido 95% no kopējā tirgus.
Pasaulē
2019. gada 7. februāris, 14:02

Vācija nosaka jaunus ierobežojumus "Facebook" attiecībā uz datu ievākšanu

Jauns.lv / LETA

Vācijas konkurences uzraugs - Federālais pretmonopolu birojs - ceturtdien paziņoja, ka noteiks jaunus ierobežojumus tam, kā ASV sociālās komunikācijas milzis "Facebook" ievāc datus no savām struktūrvienībām "Whatsapp" un "Instagram", kā arī trešo pušu mājaslapām ar tādām iestrādātām "Facebook" funkcijām kā "Like" jeb "Patīk" pogu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkurences uzraugs norāda, ka tā vietā, lai lietotāji pieņemtu šādu datu iekļaušanu viņu "Facebook" kontos ar vienreizēju piekrišanu sociālā tīkla noteikumiem un nosacījumiem, lietotājiem nākotnē nepieciešams lūgt viņu konkrētu piekrišanu abos šajos gadījumos.

"Ja lietotāji nepiekrīt, tad "Facebook" nedrīkst viņiem liegt savus pakalpojumus un tam jāatturas no datu ievākšanas un apvienošanos no dažādiem avotiem," skaidro konkurences uzraugs.

Pretmonopolu birojs konstatējis, ka "Facebook" ir dominējošs stāvoklis sociālo tīklu jomā Vācijā, jo vietni ikdienā lieto 23 miljoni aktīvo lietotāju, kas veido 95% no kopējā tirgus. Tas nozīmē, ka vairākumam cilvēku nav pieejami līdzvērtīgi alternatīvi pakalpojumi.

Tas savukārt nozīmē to, ka "Facebook" rīcība atbilst ļaunprātīgai stāvokļa izmeklēšanai, uzsver konkurences uzraugs.

"Vienīgā iespēja, kas ir lietotājiem, ir piekrist datu vispārīgai apvienošanai vai nelietot šo sociālo tīklu," piebilst Federālais pretmonopolu birojs.

"Facebook" paziņojis, ka pārsūdzēs Vācijas konkurences uzrauga lēmumu.