foto: Pexels.com
1500 € par biļetēm, bet vietas lidmašīnā nav: ģimenei no Anglijas lidojums mājās izvēršas murgā
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 14. janvāris, 12:33

1500 € par biļetēm, bet vietas lidmašīnā nav: ģimenei no Anglijas lidojums mājās izvēršas murgā

Jauns.lv

Kādai ģimenei lidsabiedrības "TUI airlines" lidojuma laikā no Menorkas salas Spānijā uz Birmingemu Anglijā nācās sēdēt uz grīdas. Neskatoties uz to, ka biļetes iegādātas par vairāk nekā tūkstoti eiro, lidsabiedrības darbinieki ģimenei paziņoja - šādas vietas neeksistē, ziņo "The Telegraph".

Incidents noticis pagājušā gada jūnijā, Paula un Ians Teilori kopā ar 10 gadus veco meitu Brūku laicīgi ieradās Menorkas lidostā. Pēc labi pavadītām brīvdienām Spānijā ģimene no Anglijas bija gatava jau atkal doties mājās.

Reģistrējoties lidojumam, ģimenei tika piešķirtas vietas 41D, 41E un 41F, tomēr, iekāpjot lidaparātā izrādījās, ka šādas vietas nemaz neeksistē. Teilori par biļetēm bija samaksājuši 1300 sterliņu mārciņu (apmēram 1500 eiro).

Reaģējot uz notikušo, Paulai un Ianam tika piedāvātas lidaparāta apkalpes locekļu vietas, savukārt Brūkai - vienīgā brīvā sēdvieta. Taču lidojuma laikā stjuarti nespēja piekļūt nepieciešamajam ēdienam un beznodokļu precēm, kā rezultātā lielāko daļu lidojuma Teilori pavadīja, sēžot uz grīdas.

Vecākiem uz grīdas pievienojās arī Brūka, kura nevēlējās lidojuma laikā būt viena pati.

"Mēs nespējām noticēt, ka lidaparātā vienkārši nav vietas, kas bija paredzētas mums," par notikušo stāsta Teilore, atklājot, ka notikuma brīdī "TUI airlines" darbinieki ģimenei piedāvājuši apmēram 30 eiro lielu kompensāciju.

Pie "TUI airlines" ar lūgumu paskaidrot situāciju vērsusies arī Lielbritānijas Civilās aviācijas aģentūra. Pasažieriem vajadzības gadījumā ir atļauts sēdēt apkalpes darbinieku sēdvietās, taču lidojuma laikā neviens nedrīkst palikt bez vietas.

Pēc tam, kad Teilori ar savu stāstu vērsās medijos, lidsabiedrība ģimenei piedāvāja pilnu atmaksu par aviobiļetēm.