Pasaulē
2019. gada 12. janvāris, 07:09

Indijā apšauba Einšteina un Ņūtona atklājumus, par zinātnisku patiesību uzskata senos eposus

Kas Jauns Avīze

Ikgadējā Indijas zinātnes kongresa sanāksmē apšaubīti Einšteina un Ņūtona atklājumi un slavināti indiešu pētnieciskie sasniegumi, kas aprakstīti senajos eposos.

Kādas Indijas dienvidu universitātes rektors citēja senu hinduistu tekstu kā pierādījumu, ka jau pirms tūkstošiem gadu indieši pazina un pētīja cilmes šūnas.

Andras universitātes viceprezidents Nagešvars Rao paziņoja, ka dēmonam no vairāk nekā 2000 gadu senā hinduistu eposa Rāmājana piederējušas 24 lidmašīnas un skrejceļu tīkls tagadējā Šrilankā.

Cits pētnieks, doktors Krišnans no universitātes Tamilnādas štatā, pavēstīja, ka Ņūtons un Einšteins kļūdījušies savās teorijās, bet Einšteina paredzētie gravitācijas viļņi jāpārdēvē par godu Indijas premjerministram Narēndram Modi, kurš atklāja šo kongresu.

Indijas zinātnes kongresu asociācija gan paudusi nopietnas bažas par šiem domugraudiem un norobežojas no izteikumiem, kas senus tekstus uzdod par zinātnes patiesību.

Tomēr indiešu šarlatāniem ir aizbildņi un domubiedri arī varas virsotnēs. Pērn izglītības ministra vietnieks Satjapals Singhs klāstīja, ka pirmoreiz lidmašīnas pieminētas eposā Rāmājana. 
2014. gadā premjers Modi, tiekoties ar mediķiem slimnīcā Mumbajā, izteicās, ka gudrības un labklājības dieva Ganeša veidols – ziloņa galva un cilvēka ķermenis – liecina, ka senajā Indijā pastāvēja plastiskā ķirurģija. 

2017. gada janvārī Rādžastānas štata veselības ministrs norādīja uz govs zinātnisko nozīmi. Tas nebūtu nekas īpašs, ja ne apgalvojums, ka šis ir vienīgais dzīvnieks, kas ieelpo un izelpo skābekli. 

Tēmas