foto: Ekrānuzņēmums
Bavārija netiek galā ar sniegputeni: pie sniega tīrīšanas ķērusies arī armija
Militārā kalnu brigāde pieliek visas pūles, lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem iedzīvotājiem.
Pasaulē
2019. gada 11. janvāris, 13:30

Bavārija netiek galā ar sniegputeni: pie sniega tīrīšanas ķērusies arī armija

Jauns.lv

Smags sniegputenis pamatīgi apgrūtinājis Bavārijas pilsētnieku dzīvi. Berhtesgādenē, kas atrodas uz robežas ar Austriju, vietējā pašvadība izsludinājusi ārkārtas stāvokli un aicinājusi palīgā militārpersonas, vēsta "Reuters".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēcīgs sniegputenis paralizējis Bavārijas pilsētnieku dzīvi

Smags sniegputenis pamatīgi apgrūtinājis Bavārijas pilsētnieku dzīvi. Berhtesgādenē, kas atrodas uz robežas ar Austriju, vietējā pašvadība izsludinājusi ārkārtas stāvokli un ...

gallery icon
31

Bāvāriju klāj bieza sniega kārta. Nelielās Berhtesgādenes pilsētas dzīve, kas atrodas uz robežas ar Austriju, ir gandrīz paralizēta. Kopš nedēļas sākuma slēgtas skolas, nemitīgās snigšanas dēļ lūzt koki un tāpēc apturēta arī vilcienu satiksme.

foto: Ekrānuzņēmums
Militārā kalnu brigāde pieliek visas pūles, lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem iedzīvotājiem.

Ceturtdien vietējā pašvaldība izsludināja ārkārtas stāvokli un aicināja palīgā armiju, jo pilsētas dienesti vairs nespēja tikt galā ar milzīgo sniega daudzumu.

Militārās kalnu brigādes komandieris Jareds Sembritskis pastāstīja, ka viņa padotie pieliek visas pūles, lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem iedzīvotājiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Sniegputenis nerimst jau vairākas dienas.

Daudzi cilvēki mums lūdz, lai viņiem no jumtiem notīram sniegu. Pilsētā pirms 13 gadiem jumtu iegruvu dēļ gāja bojā 15 cilvēki, no kuriem daudzi bija bērni. Daži uzskata, ka sniegputeņi nav bīstami, bet tas nebūt nav tā," skaidro komandieris.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka jau sen atradinājušies no šādiem laikapstākļiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Pilsētas dienesti vairs nespēja tikt galā ar milzīgo sniega daudzumu.

Berhtesgādenes iedzīvotāja Barbara Angerere stāta: "Tā ir taisnība. Sniegs šogad ir ļoti daudz, salīdzinot ar pagājušajām ziemām. Manā bērnībā viss bija savādāk, un šāda situācija bija norma. Domāju, ka tas ir dēļ klimata pārmaiņām, tāpēc šis gads ir izņēmums. Redzēsim, vai arī turpmāk mums būs tik daudz jāstrādā ar lāpstām."

foto: Ekrānuzņēmums
Nemitīgās snigšanas dēļ lūzt koki un tāpēc apturēta arī vilcienu satiksme.

Sniegputenis nerimst jau vairākas dienas. Ceturtdien Berhtesgādenē sasniga vēl pusmetrs sniega. Pēc sinoptiķu prognozēm tuvākajās dienās laikapstākļi, visticamāk, būtiski neuzlabosies.