foto: AP/Scanpix
Tramps saņēmis "lielisku vēstuli" no Ziemeļkorejas līdera
Pasaulē
2019. gada 2. janvāris, 21:23

Tramps saņēmis "lielisku vēstuli" no Ziemeļkorejas līdera

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka ir saņēmis "lielisku vēstuli" no Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna, kurš nule kā tika brīdinājis, ka Phenjana varētu mainīt savu nostāju pret sarunām, ja Vašingtona turpinās uzstāt uz sankcijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es tikko saņēmu lielisku vēstuli no Kima Čenuna," kabineta sēdē sacīja Tramps, atgādinot, ka cer uz otru samitu ar Kimu. Tramps un Kims jūnijā samitā Singapūrā parakstīja dokumentu, apņemoties strādāt Korejas pussalas denuklearizācijas labā.

"Mēs tiešām izveidojām ļoti labas attiecības," sacīja Tramps. "Mums, iespējams, būs vēl viena tikšanās."

Tramps raksturojis pirmo samitu ar Kimu kā ievērojamu diplomātiku uzvaru un trešdien atkārtoti pauda, ka būtu izraisījies "pamatīgs karš Āzijā", ja viņš un Kims nebūtu tikušies sarunās.

Tramps iepriekš izteicies, ka cer uz vēl viena samita sarīkošanu šā gada sākumā.

Tviterī otrdien Tramps norādīja, ka "ar cerībām gaida tikšanos ar priekšsēdētāju Kimu, kurš ļoti labi apzinās, ka Ziemeļkorejai ir milzīgs ekonomiskais potenciāls".

Kopš Singapūras samita Vašingtonas un Phenjanas kodolsarunas ir iestigušas. ASV vēlas, lai Ziemeļkoreja veic detalizētu kodolobjektu un raķešu objektu uzskaitījumu, kas potenciālās vienošanās ietvaros tiktu inspicēti un demontēti, savukārt Ziemeļkoreja uzstāj, ka vispirms ir jāatceļ sankcijas.