foto: AP/Scanpix
Salvīni liedz Lībijas piekrastē uzņemtos migrantus vest uz Itāliju
Spānijas nevalstiskā organizācija "Proactiva Open Arms" kuģim un uz tā klāja esošajiem migrantiem Itālijas ostas ir slēgtas.
Pasaulē
2018. gada 22. decembris, 16:28

Salvīni liedz Lībijas piekrastē uzņemtos migrantus vest uz Itāliju

Jauns.lv / LETA

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni sestdien paziņoja, ka neļaus Itālijas ostās ierasties Spānijas nevalstiskās organizācijas kuģim, kas Lībijas piekrastē nule kā uzņēmis vairāk nekā 300 nelegālo imigrantu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spānijas nevalstiskā organizācija "Proactiva Open Arms" lūgusi ļaut Itālijā krastā izkāpt piektdien Lībijas piekrastē kuģī uzņemtajiem imigrantiem, pēc tam kad Malta atteikusies viņus uzņemt, pavēstīja ministrs.

"Mana atbilde ir skaidra - Itālijas ostas ir slēgtas," tviterī ierakstījis Salvīni. "Cilvēku kontrabandistiem un tiem, kas viņiem palīdz, šie prieki ir beigušies."

"Proactiva Open Arms" tviterī pavēstīja: "Mēs turpinām ar 311 cilvēkiem uz klāja, bez ostas, un mums ir nepieciešama provīzija."

Vēlāk sestdien Spānija paziņoja, ka piekritusi uzņemt kuģi.

"Tā kā tuvākās ostas kuģi atteikušās uzņemt vai arī nav sniegušas atbildi, [Spānijas krasta apsardze] ļāvusi kuģim braukt uz Spānijas teritoriālajiem ūdeņiem," teikts valdības paziņojumā.

Lībija, Francija un Tunisija nav atbildējušas uz "Proactiva Open Arms" lūgumu ļaut izsēdināt krastā nelegālos imigrantus, norādīja Spānija.

Salvīni jau iepriekš kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.