foto: LETA
Grībauskaite piektdien dosies uz Ukrainu
Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite atbild uz žurnālistu jautājumiem pirms Austrumu partnerības samita Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Pasaulē
2018. gada 4. decembris, 15:25

Grībauskaite piektdien dosies uz Ukrainu

Jauns.lv / LETA

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite piektdien dosies uz Ukrainu, lai ar šīs valsts prezidentu Petro Porošenko apspriestu drošības, biznesa un eirointegrācijas jautājumus, otrdien paziņojis prezidentes preses dienests.

Tikšanās laikā paredzēts runāt par drošības situāciju Ukrainas austrumos un Azovas jūrā. Viens no galvenajiem tematiem būs atbalsts Ukrainai Krievijas agresijas apstākļos un īpaši - Lietuvas palīdzība starptautiskās sabiedrības saliedēšanā kopīgai atbildei uz Krievijas atklātajām militārajām darbībām Kerčas šaurumā.

Abi prezidenti spriedīs arī par Lietuvā strādājošo Ukrainas pilsoņu darba tiesisko aizsardzību. Plānots parakstīt divpusēju vienošanos attiecībā uz pieņemšanu darbā un sadarbību darbaspēka migrācijas jomā, kas palīdzētu efektīvāk cīnīties pret nelegālo nodarbinātību un nodrošināt Lietuvā strādājošajiem Ukrainas pilsoņiem pienācīgas sociālās garantijas.

Tiks runāts arī par Lietuvas un Ukrainas divpusējo attiecību, ekonomisko un biznesa kontaktu stiprināšanu, Ukrainas sadarbību ar Eiropas Savienību un reformu īstenošanas gaitu - korupcijas apkarošanu un tiesībsargājošo iestāžu pārkārtošanu.

Vizītes laikā Lietuvas prezidentei tiks pasniegts pilsoniskās sabiedrības apbalvojums par konsekventu palīdzību Ukrainas tautai.

Pieminot Maidana notikumu piekto gadskārtu, Grībauskaite noliks ziedus pie "Debesu simtnieka" memoriāla.