foto: REUTERS/SCANPIX
Britu izlūkdienesta vadītājs brīdina Krieviju
MI6 priekšnieks Alekss Jangers.
Pasaulē
2018. gada 3. decembris, 13:55

Britu izlūkdienesta vadītājs brīdina Krieviju

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas ārējā izlūkdienesta MI6 priekšnieks Alekss Jangers pirmdien brīdināja Krieviju, lai tā nenovērtē par zemu Lielbritānijas spējas un apņēmību vērsties pret ļaunprātīgu rīcību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārlietu ministrija atklātībai nodevusi Jangera sagatavotās runas fragmentus, ar kuru viņš uzstāsies Skotijā Svētā Andreja universitātē.

Runā viņš īpaši pieminēs pretiniekus, kas uzskata, ka atrodas "pastāvīgā konfrontācijā" ar Lielbritāniju.

Tie izmanto "izplūdušo robežu" starp kiberpasauli un fizisko pasauli, lai pārbaudītu Lielbritānijas aizsardzību un institūcijas tādā veidā, kas tomēr nesasniedz tradicionālā kara līmeni.

Runā Jangers mudinās "Krieviju vai jebkuru citu valsti, kas grasās graut mūsu dzīvesveidu, nenovērtēt par zemu mūsu, kā arī mūsu sabiedroto apņēmību un spējas".

Viņš īpaši uzsvērs Londonas un tās sabiedroto reakciju uz Solsberijā martā notikušo uzbrukumu ar ķīmisko ieroci bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai. Londona uzbrukumā vaino Krieviju.

Britu policija Solsberi parkā meklē "Novičok" pēdas

Sestdien, 21. jūlijā policija rosījās populārajā Solsberi parkā, kur turpinās "Novičok" indēšanas izmeklēšana. Izmeklētāji aizsargtērpos un maskās darbojās Elizabetes dārzos, ...

gallery icon
34

"Ceturtās industriālās revolūcijas laikmetam nepieciešama ceturtās paaudzes spiegošana - mūsu tradicionālo cilvēku talantu apvienošana ar paātrināto inovāciju, jaunas partnerības un domāšanas veids, kas mobilizē dažādību un dod iespēju jaunajiem," teikts runas fragmentos.

Kopš stāšanās amatā pirms četriem gadiem šī būs tikai otrā Jangera publiskā uzstāšanās.