foto: Vida Press
Turcijas viesnīcas paziņo, ka nākotnē atpūta valstī kļūs dārgāka. Vai tas skars arī Latvijas tūristus?
Tūroperatori iesaka vasaras atpūtu Turcijā plānot laicīgi.
Pasaulē
2018. gada 14. novembris, 06:28

Turcijas viesnīcas paziņo, ka nākotnē atpūta valstī kļūs dārgāka. Vai tas skars arī Latvijas tūristus?

Jauns.lv

Turcijas viesnīcas Krievijas tūroperatoriem darījušas zināmu, ka, sākot ar 2019. gadu, paaugstinās cenas par izmitināšanu un papildu pakalpojumiem. Vai arī atpūtniekiem no Latvijas jārēķinās ar to, ka Turcija kļūs dārgāks galamērķis?

Par gaidāmo Turcijas viesnīcu sadārdzināšanos, atsaucoties uz Krievijas Tūroperatotu asociācijas izpilddirektores Maijas Lomidzes pausto, vēsta ziņu portāls Vedomosti.ru.

Pēc asociācijas aplēsēm, atpūtas ceļojumu izmaksas varētu paaugstināties par trešdaļu. Neesot izslēdzams, ka šī procesa ietvaros dārgāki kļūs arī paši lidojumi.

Cenu pieaugums esot skaidrojams ar to, ka Turcijas viesnīcas pakāpeniski atsakās no atlaidēm, ar kuru palīdzību centās veicināt iepriekš samazinājušos ceļojumu pieprasījumu.

Vēl viens iemesls sadārdzinājumam esot spēcīgā turku liras devalvācija, kuras rezultātā piedzīvota inflācija un ievērojami un strauji pieaugusi visu pakalpojumu pašizmaksa.

Turcijas viesnīcas cer uz ievērojamu peļņu

Asociācija rēķina, ka vidējā cena astoņu diennakšu pavadīšanai četrzvaigžņu viesnīcā Turcijā varētu kļūt pat par 100 000 rubļiem (1313 eiro) dārgāka.

Asociācijas izpilddirektore arī informē, ka dažu atpūtas piedāvājumu cenas pieaugušas jau šajā sezonā tāpēc, ka viesnīcas un tūroperatori pārgājuši uz kontraktu slēgšanu un norēķināšanos eiro valūtā.

Saskaņā ar Turcijas valdības un Turcijas viesnīcu īpašnieku asociācijas sagatavoto plānu, ārzemju tūristiem 2019. gadā būtu jānes valstij peļņa 35 miljardu ASV dolāru (31 miljardu eiro) apmērā, ziņo Newsru.com.

Arī Latvijas tūristiem var nākties maksāt vairāk

Latvijas lielākā tūroperatora “TEZ TOUR” projektu vadītājs Rolands Birģelis telefonsarunā ar Jauns.lv pauda, ka cenu pieaugums varētu būt skaidrojams ar to, ka Krievijas tūroperatori atsākuši aktīvāk pārdot atpūtas ceļojumus uz Turciju.

Intereses kritums, kas savulaik piedzīvots un bijis saistīts ar abu valstu attiecību saasināšanos, bijis arī atbildīgs par periodu, kurā Turcija kā atpūtnieku galamērķis eiropiešiem uz brīdi kļuva lētāks.

“Ceļojumi uz Turciju sadārdzinās jau šobrīd, taču tiem, kuri plāno vasarā atpūsties Turcijā, būtu ieteicams pirkt ceļojumus agrās rezervācijas laikā – oktobrī, novembrī –, nevis pēdējā brīdī. Šādi pavisam noteikti izdosies ietaupīt,” piebilda tūroperatora pārstāvis.