foto: Shutterstock
Lietuvas portālā ievietota viltus ziņa par "NATO plāniem uzbrukt Baltkrievijai"
Pasaulē
2018. gada 9. novembris, 20:06

Lietuvas portālā ievietota viltus ziņa par "NATO plāniem uzbrukt Baltkrievijai"

LETA

Lietuvas portālā "Kas vyksta Kaune" ("Kas notiek Kauņā") kiberuzbrukuma laikā oktobra beigās ievietota viltus ziņa, kurā apgalvots, ka NATO plāno uzbrukumu Baltkrievijai, paziņojis portāls.

"Mēs nekavējoties spērām soļus, lai (..) aizvāktu to no portāla," norādīja ziņu vietnes redaktore Brigita Sabaļauskaite.

"Mēs arī sākām iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā šis materiāls tika iekļauts portāla saturā, jo sākotnējā informācija liecināja, ka ziņu nav publicējuši mūsu redakcijas darbinieki," viņa piebilda.

Kiberuzbrukums "Kas vyksta Kaune" notika 26.oktobrī, bet viltus ziņai "NATO plāno iebrukt Baltkrievijā" kā publicēšanas datums bija norādīts 25.oktobris.

Datuma dēļ portāla darbinieki uzreiz nepamanīja viltus ziņu, jo tā bija ievietota arhīvā. Viņi par to uzzināja tikai pēc tam, kad Lietuvas Aizsardzības ministrija trešdien informēja viņus par notikušo kiberuzbrukumu, ziņu aģentūrai BNS norādīja portāla īpašnieka uzņēmuma "Kas Vyksta" vadītājs.

Uzņēmums "Kas vyksta", kam pieder ziņu vietne, paziņojis par uzbrukumu tiesībsargājošajām iestādēm un Nacionālajam kiberdrošības centram.