foto: REUTERS/SCANPIX
Nīderlandes mošejas pieprasa bloķēt Gērta Vildersa kontu tviterī
Pasaulē
2018. gada 5. novembris, 23:52

Nīderlandes mošejas pieprasa bloķēt Gērta Vildersa kontu tviterī

Jauns.lv / LETA

Institūcija, kas pārstāv 144 turku mošejas Nīderlandē, ir pieprasījusi tviterim (mikroblogošanas platformai "Twitter") bloķēt galēji labējā politiķa Gērta Vildersa kontu par naida kurināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turku islāma kultūras federācija (TIKF) piektdien nosūtītā vēstulē mēģina panākt "Gērta Vildersa pastāvīgu bloķēšanu tviterī ... jo viņa tvitera kontā nemitīgi tiek publicēti paziņojumi, attēli un cits saturs, kurā izpaužas naidīga uzvedība".

Vēstulē teikts, ka ar Vildersa tvītiem ir pārkāptas tvitera vadlīnijas, un piebilsts, ka "viņa naida paziņojumi tiek izplatīti visā pasaulē, pateicoties šai platformai un iespējām, kuras viņam sniedz tviteris".

Pērnā gada septembrī kādā tvītā Vilderss bija nosaucis islāma pravieti Muhamedu par "pedofilu, masu slepkavu, teroristu un vājprātīgo".

"Mēs rezervējam tiesības veikt jebkādas tiesiskas darbības un pasākumus, kas būtu nepieciešami, ja jūs nerīkosieties, kā pieprasīts, 21 dienu laikā," paziņoja TIKF.

TIKF jurists Ejders Kose pirmdien paziņoja, ka federācija sāks tiesu darbus, ja nekas netiks darīts no tvitera puses.

"Vērsties tiesā ir pēdējais, ko mēs gribam darīt, bet, ja mums to vajadzēs darīt, mēs to darīsim," teica jurists.

Kose sacīja, ka ar daudziem Vildersa tvītiem ir pārkāpti likumi vairākās valstīs, tai skaitā Tunisijā, Marokā, Pakistānā un Indonēzijā.

Brīvības partijas (PVV) līderis Vilderss augustā atcēla pravieša Muhameda karikatūru konkursu, kas bija izraisījis daudzu musulmaņu sašutumu visā pasaulē.

Vilderss reaģēja uz TIKF vēstuli, nosaucot prasību bloķēt viņa kontu par "neprātu".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās