foto: AP/Scanpix
FOTO: tā izskatās Grieķijā pēc milzīgo ugunsgrēku apdzēšanas
2018. gada 25. jūlijs, 12:44

FOTO: tā izskatās Grieķijā pēc milzīgo ugunsgrēku apdzēšanas

Jauns.lv / LETA

Postošos savvaļas ugunsgrēkus, kas Grieķijā prasījuši vismaz 79 cilvēku dzīvības, izdevies pakļaut kontrolei, trešdienas rītā paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā izskatās Grieķijā pēc milzīgo ugunsgrēku apdzēšanas

gallery icon
31

Šobrīd nav izdevies savaldīt vienīgi ugunsgrēku, kas plosās kalnainē aptuveni 70 kilometrus uz rietumiem no Atēnām, pavēstīja Civilās aizsardzības ministrs Niks Tosks. Tur ar liesmām cīnās 200 ugunsdzēsēji, kuriem atbalstu sniedz helikopteri.

Vietējās varasiestādes naktī uz trešdienu piesardzības apsvērumu dēļ evakuējušas trīs tuvumā esošās apdzīvotās vietas. Ugunsgrēkā stipri cietušajā Rafinas kūrortā, kas atrodas uz austrumiem no Atēnām, glābšanas dienesti un brīvprātīgie turpina nodegušajās ēkās iespējamo upuru meklēšanu.

Tikmēr ugunsdzēsības dienesta amatpersonas paziņojušas, ka ugunsgrēka upuru skaits pieaudzis līdz 79. Savukārt ugunsnelaimē cietušo apdzīvoto vietu mēri atzīst, ka bojāgājušo skaits varētu vēl ievērojami pieaugt.

Šobrīd bezvēsts prombūtnē esošo tuvinieki izveidojuši interneta vietni ar to cilvēku datiem, kuru liktenis joprojām nav zināms. Ugunsgrēku dzēšanā Atēnām palīdzību sniegusi Kipra, Rumānija un Itālija, kas uz Grieķiju nosūtījušas gan ugunsdzēsības lidmašīnas, gan ugunsdzēsējus un mediķus.

Traģiskie meža ugunsgrēki Grieķijā netālu no Atēnām

Meža ugunsgrēkos, kas plosās Grieķijā pie Atēnām, ir gājuši bojā vairāk nekā 20 cilvēku un ievainoti vismaz 69, no kuriem ...

gallery icon
52

Ceturtdienas vakarā Grieķijā ieradies Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības un krīžu vadības komisārs Krists Stilianidis, lai novērtētu situāciju notikuma vietā. Intervijā Grieķijas sabiedriskajai televīzijai viņš norādījis, ka šīs vasaras postošo Eiropas ugunsgrēku cēlonis esot klimata izmaiņas, piebilstot, ka planētas sasilšana neesot nekādas "viltus ziņas".

Tikmēr visā Grieķijā izsludinātas trīs dienu sēras un karogi nolaisti pusmastā.