foto: REUTERS
Lielveikalu Kemerovā, kur ugunsgrēkā mira 60 cilvēki, nojauks pavisam
"Ziemas ķirši" divas dienas pēc ugunsnelaimes.
2018. gada 3. maijs, 14:00

Lielveikalu Kemerovā, kur ugunsgrēkā mira 60 cilvēki, nojauks pavisam

Jauns.lv

Kemerovas (Krievijā) lielāko izklaides centru "Ziemas ķirši" nolemts nolemts nojaukt un nelaimes vietā izveidot piemiņas memoriālu un parku, ziņo kaimiņvalsts mediji.

Milzīgā kompleksa demontāžu sāks pēc 15.maija, medijus informējis Kemerovas gubernators Sergejs Civiļevs. Pagaidām vēl nav konkrēta plāna par to, kas tieši atradīsies traģēdijas vietā, taču skaidrs, ka citas komerciāla rakstura iestādes tur nebūs. "Galīgā lēmuma, kas turpmāk atradīsies "Ziemas ķiršu" vietā vēl nav. Tas varētu būt skvērs, parks vai kapela. Mums vēl jāņem vērā mirušo cilvēku radinieku vēlmes," paudis gubernators.

foto: REUTERS
"Ziemas ķirši" divas dienas pēc ugunsnelaimes.

Nojauks ne tikai pašu lielveikala ēku, bet arī vairākas citas ēkas, kas atrodas blakus centram. "Ziemas ķiršiem" blakus atrodas arī sauna un katlu māja, kas ar siltumu apgādā vēl vairākas citas celtnes apkārtnē - tām būs jāmeklē jauni siltumapgādes avoti.

Izklaides kompleksu "Ziemas ķirši" plānots nojaukt līdz 1.septembrim.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 25.martā Kemerovas izklaides parkā izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja 60 cilvēki, lielākā daļa no viņiem bija bērni. Valsts prezidents Putins paziņoja, ka nelaimes iemesls ir "noziedzīga nolaidība", taču oficiāla slēdziena par notikušo nav joprojām. Vairākos piketos mirušo tuvinieki pieprasīja atklāt patiesos vainīgos; līdz šim veikti arī vairāku centra darbinieku aresti, un izmeklēšana turpinās. Nozīmētas vēl vairākas ekspertīzes arī pašai ēkai, pirms to nojauc.

Zemes klēpī Kemerovā gulda lielveikala traģēdijas upurus

Kemerovā (Krievijā) trešdien notikusi pirmā no vairākām ieplānotajām atvadu ceremonijām sēru namā, kā arī zemes klēpī guldīti pirmie 13 no ...

gallery icon
30

Milzīgs ugunsgrēks Kemerovas lielveikalā

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību.

gallery icon
50

Tūkstošiem cilvēku Kemerovā sēro par traģēdiju lielveikalā

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki. Bojāgājušo skaits, visticamāk, pieaugs.

gallery icon
82