foto: Facebook, TASS/LETA/Scanpix
Krievu žurnālists paziņo, ka Žirinovskis viņam uzmācies, taustījis dibenu, gribējis vest uz saunu
Pasaulē
2018. gada 22. marts, 22:30

Krievu žurnālists paziņo, ka Žirinovskis viņam uzmācies, taustījis dibenu, gribējis vest uz saunu

Jauns.lv

Krievu žurnālists Renāts Davletgiļdejevs (attēlā no kreisās), kurš jau kādu laiku neslēpj, ka ir gejs, publiski paziņojis, ka Krievijas Valsts domes deputāts, odiozais muldoņa Vladimirs Žirinovskis (attēlā no labās) viņam uzmācies.

"Puiši, klausieties, esmu pārliecināts, ka pat manā laikjoslā [feisbukā], manu draugu un sekotāju vidū ir tie, kuriem pie varas esoši cilvēki ir uzmākušies. Valsts domes deputāti, tiesneši, par kuru palīgiem jūs strādājāt pēc prakses, dažu ministriju darbinieki. Varbūt arī mēs varētu nākt klajā ar saviem stāstiem?"

Viņš apgalvo, ka šie notikumi risinājās 2006. gadā "Mis Krievija" konkursa laikā. "Es, jauns puišelis, žurnālists, sīkaļa, intervēju Žirinovski, vienkārši ķerot viņu foajē, viņš mani aiztiek, diezgan uzstājīgi," Krievijas medijiem paskaidroja žurnālists, kurš feisbukā stāstīja - Žirinovskis tā grābstījās gar puiša dibenu, ka jaunietim sākušas trīcēt rokas.

Viņš turpina: "Pēc tam pie manis pienāk [Žirinovska] palīgi un, paķerot aiz rokām, piedāvā braukt viņiem līdzi uz saunu. Es diezgan nobijies kaut ko bubinu un bēgu pie cilvēkiem uz zāli." Žurnālists todien nekur neesot aizbraucis.

Uz jautājumu, kāpēc iepriekš neko nestāstīja par šo gadījumu, Davletgiļdejevs, norāda: "Jo tobrīd sabiedrībā nebija diskusijas par uzmākšanos, plus tobrīd es piedzīvoju savas homoseksualitātes apzināšanās mirkli un mēģinājumus to slēpt."

Portāls "Lenta.ru" mēģinājis sazināties arī ar Žirinovska preses pārstāvi, tomēr nesekmīgi.

Jānorāda, ka 21. martā Valsts domes ētikas komisija izskatīja BBC Krievijas dienesta žurnālistes Faridas Rustanovas un "Doždj" producentes Darjas Žukas sūdzību par deputāta Leonīda Slucka uzvedību. Tiekoties ar žurnālistēm, komisija secināja, ka Slucka uzvedība bijusi pieņemama, pēc kā daudzi mediji pasludinājuši šī deputāta boikotēšanu.