foto: AFP
Parīze nāk klajā ar inovatīvu ideju, kā izmitināt bezpajumtniekus pilsētas ielās. Nē, tās nebūs patversmes
Bezpajumtnieks Parīzē.
Pasaulē
2018. gada 21. marts, 12:40

Parīze nāk klajā ar inovatīvu ideju, kā izmitināt bezpajumtniekus pilsētas ielās. Nē, tās nebūs patversmes

Jauns.lv

Parīzes Rātsnams nācis klajā ar ideju, kā palīdzēt pilsētas bezpajumtniekiem. Proti, uz galvaspilsētas ielām tiks izvietoti ap 100 burbuļveida patvērumi, kur bezpajumtnieki varēs pārlaist nakti un patverties no ārējiem dabas apstākļiem, kā lietus un aukstuma. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar “burbuļu” ideju klajā nāca amatpersonas, kas atbildīgas par bezpajumtnieku patversmju uzturēšanu. “Galvaspilsētā ir vajadzīgas vismaz 3000 brīvas vietas patversmēs, kur bezpajumtnieki varētu pavadīt nakti,” atklāja atbildīgā amatpersona. Lai gan “burbuļa” izmērs nav atklāts, šī ideja varētu atrisināt vismaz pusi no trūkstošajām vietām reālajās patversmēs. 

Tāpat pilsētā paredzēts ieviest koplietošanas dušas telpas, papildus mantu glabātavas un vairākus ēdiena izsniegšanas punktus. 

Februārī, pēc vairākām asām diskusijām valdībā, tika nolemts izveidot ārkārtas patveršanās vietas pilsētā, lai bezpajumtnieki lielajā salā nenosaltu. 

Bezpajumtnieku problēma Francijas galvaspilsētā ir ļoti izteikta. Parīzes tūristi nereti ir izbrīnītie par milzīgo skaitu ubagotāju galvaspilsētas ielās.

Pēdējie skaitļi liecina, ka Parīzes ielās ik dienu uzturas ap 3000 bezpajumtnieku, kuriem vienkārši nepietiek vietas patversmēs, vēsta Francijas vietējie mediji.