foto: EPA/LETA
ASV piemēro sankcijas četriem Venecuēlas ģenerāļiem
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro.
Pasaulē
2018. gada 6. janvāris, 00:11

ASV piemēro sankcijas četriem Venecuēlas ģenerāļiem

LETA

ASV Finanšu ministrija savā "melnajā sarakstā" iekļāvusi četrus dienestā esošus un atvaļinātus Venecuēlas ģenerāļus, pastiprinot spiedienu pret sociālistu prezidenta Nikolasa Maduro valdību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrija paziņoja, ka viņi iesaistīti protestētāju apspiešanā vai arī vērienīgās korupcijas shēmās.

Vašingtona sankcijas jau piemērojusi arī pašam Maduro.

Jaunās sankcijas noteiktas, lai "izceltu faktu, ka korupcija un apspiešana Maduro režīmā turpinās, par to atbildīgi gan tie, kas šobrīd ieņem amatus valdībā, gan bijušās amatpersonas, kas turpina gūt labumu no korumpētās sistēmas", skaidroja ministrija.

Sankciju sarakstā iekļauts Aragvas štata gubernators Rodolfo Klemente Marko Torress, kurš ir atvaļināts ģenerālis un valsts naftas firmas valdes loceklis. Viņam sankcijas piemērotas par pārtikas kontrabandu.

Atvaļinātais ģenerālis Fransisko Hosē Ranhels Gomess, kurš ir bijušais Bolivaras štata gubernators, tiek vainots par spiediena izdarīšanu uz Venecuēlas tiesām, lai tās atbrīvo bruņotu valdību atbalstošu bandu locekļus.

Ģenerālis Fabio Enrike Zavarese Pavons, kurš vada aizsardzības zonu, kurā ietilpst arī Karakasa, tiek vainots par Nacionālās gvardes izmantošanu, lai vardarbīgi apspiestu demonstrācijas.

Savukārt ģenerālmajoru Hosē Iskjerdo Torresu ASV vaino par dienesta stāvokļa izmantošanu, lai korupcijas ceļā gūtu labumu.

ASV Finanšu ministrijas sankcijas paredz iesaldēt kontus, ja tādi šiem četriem venecuēliešiem būtu Savienotajās Valstīs, kā arī liedz ASV pilsoņiem un kompānijām iesaistīties darījumos ar viņiem.

Naftas ražotājvalsts Venecuēlas ekonomiku ir smagi skārusi naftas cenu krišanās, un inflācija šajā valstī ir viena no augstākajām pasaulē. Pārtikas produktu un citu svarīgāko preču trūkums ir pamudinājis simtiem tūkstošu cilvēku bēgt uz kaimiņvalsti Kolumbiju.

Pret valdību vērstos protestos šogad gājuši bojā vairāk nekā 120 cilvēku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās