Pasaulē
2017. gada 24. novembris, 19:48

Pēc incidenta Londonā evakuē metro staciju un cilvēkus lūdz patverties ēkās. Tagad trauksme atcelta

Kasjauns.lv

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā piektdienas pievakarē aizdomās par notikušu bruņotu incidentu policija evakuēja "Oxford Circus" metro staciju, bet cilvēkus lūdza patverties tuvējos veikalos. Saskaņā ar jaunāko policijas sniegto informāciju, ziņas par incidentu pagaidām nav apstiprinājušās, un ēkās patvērušies cilvēki aicināti iziet ārā, kā arī vajadzības gadījumā klausīties klātesošo likumsargu norādījumos.

Tuvējās transporta stacijas savu darbu ir atsākušas. 

Policija paskaidro plkst.16.38 (pēc Londonas laika) saņemta virkne zvanu ar paziņojumu, ka vairākās "Oksford Street" vietās ir atskanējuši šāvieni. Reaģējot uz šīs informācijas nopietnību, policija to uztvēra kā iespējamu teroraktu. Likumsargi saka, ka apkārtnē turpinās patrulēt vienības. "Mēs pateicamies sabiedrībai par pacietību un sadarbību. Ja jūs redzat ko aizdomīgu, nekavējoties zvaniet 999," saka likumsargi.

Londonas policija iepriekš izplatījusi paziņojumu: "Ja esat "Oxford Street", ejiet iekšā ēkās un palieciet tur līdz tālākajiem norādījumiem. Izvairieties no došanās uz Oksfordas ielas rajonu. Šobrīd policijai nav ziņu, ka būtu kāds upuris."

Incidents Londonā pie "Oxford Street" metro stacijas

Incidents Londonā pie "Oxford Street" metro stacijas

gallery icon
22

Policijai ielencot notikuma vietu, aculiecinieki ziņojuši, ka cilvēku vidū izcēlās panika. Šobrīd zināms, ka viena sieviete cieta, kad cilvēki juceklī metās bēgt. 

Britu mediji vēstī, ka panikas rezultātā cilvēku vidū sāka izplatīties baumas par šāvieniem "Selfridges" veikalā un uzbrucēju, kurš esot tur, taču šobrīd informācija nav apstiprinājusies.

(Informācija tiek papildināta!)