Pasaulē
2017. gada 14. novembris, 13:48

Kāda satīriķa publicētais apgalvojums par Zadornovu izsauc neviennozīmīgu reakciju

Kasjauns.lv

Krievijas sociālajos tīklos un medijos šodien plaši tiek apspriests kāda rakstnieka satīriķa Jevgēnija Šestakova ieraksts, kurā apgalvots, ka mirušais satīriķis Mihails Zadornovs pircis savus jokus, kurus klausīties klātienē nāca pilnas skatītāju zāles. 

"Par mirušo vai nu labu vai neko. Tāpēc pateikšu neko, proti, vienkārši informāciju bez jebkādiem vērtējumiem par kādu vai kaut ko. Aptuveni pirms desmit gadiem Žeņa Viktorovičs Šestakovs sēdēja ciemos pie Mihaila Nikolajeviča Zadornova, kurš uzaicināja viņu ciemos, lai piedāvātu rakstīt tekstus, kuri tiks prezentēti ar Mihaila Nikolajeviča Zadornova vārdu, bet Žeņa par to saņems 500 dolārus par katru. Žeņa atteicās. 2 liecinieki. Konfektes un tēja gan bija tā neko," pirmdien rakstīja Šestakovs. 

Tiesa gan, Šestakovs ir rakstījis monologus citiem satīriķiem, piemēram, Jefimam Šifrinam, Klārai Novikovai, Genādijam Hazanovam un citiem. 

Daži cilvēki pārmet rakstniekam smalkjūtības trūkumu, runājot par tādām tēmām, kad tuvinieki un fani sēro, bet pats Zadornovs pat nav apglabāts, kamēr citi atgādina pilnu citātu: "Par mirušo vai nu labu vai neko, izņemot patiesību". 

Šis ieraksts nozvērēts visai neviennozīmīgi. Cilvēki arī retoriski vaicāja, kāpēc gan 10 gadus seni notikumi jāatstāsta "tieši tagad". Izskanēja arī komentārs, ka Zadornovs piedāvāja samaksu par godīgu darbu, uz ko rakstnieks atbildēja: "Izskatās, ka mums ir atšķirīga godīguma jēdziena izpratne."

Kā zināms, Mihails Zadornovs 10. novembrī aizgāja mūžībā, zaudējot cīņā ar ļaundabīgu smadzeņu audzēju. Zadornovs bijis viens no pieprasītākajiem Krievijas satīriķiem un par vienu uzstāšanos viņš saņēma līdz pat 35 tūkstošiem eiro. 

Zadornovs tiks apglabāts Jaundubultu kapos līdzās savam tēvam, bet atvadīšanās no mākslinieka notiks Rīgā trešdien, 15. novembrī.