foto: Ekrānuzņēmums
Atvadīšanās no Zadornova šonedēļ notiks Rīgā, bet glabās viņu Jūrmalā
Pasaulē
2017. gada 13. novembris, 15:06

Atvadīšanās no Zadornova šonedēļ notiks Rīgā, bet glabās viņu Jūrmalā

Kasjauns.lv

15. novembrī Jūrmalā zemes klēpī guldīs cīņā ar vēzi zaudējušo Mihailu Zadornovu, teikts viņa oficiālajā lapā sociālajā tīklā "VKontakte". 

"Dārgie draugi! Paldies visiem, kuri atbalstīja mūs šajās smagajās dienās. Pateicamies par siltajiem vārdiem, līdzjūtībām un jūsu delikāto attieksmi. Mēs vienmēr zinājām, ka Mihailam ir inteliģenti skatītāji. Kā solījām, paziņojam jums, ka 15. novembrī plkst.11 Rīgas Svētā Ņevas Aleksandra baznīcā notiks atvadīšanās, pēc kuras Mihailu guldīs zemes klēpī Jaundubultu kapos blakus tēvam," teikts publikācijā. 

Kā ziņots, atvadīšanās no Zadornova notika arī Maskavā. Lai arī tās bija paredzētas kā slēgtas, klīnikā "Medsi" pulcējās simtiem viņa talanta cienītāju ar ziediem rokās. 

Krievu satīriķis Mihails Zadornovs

Fotogrāfijas no satīriķa Mihaila Zadornova bloga.

gallery icon

Jau vēstījām, ka slavenā satīriķa dzīve aprāvās 69 gadu vecumā pēc ilgstošas cīņas ar smadzeņu vēzi.

Sarakstu ar savām pēdējām vēlēšanām Zadornovs sastādījis īsi pirms nāves. Telegram kanāls “Mash” atklājis dažas no aizgājēja vēlmēm:

  • Materiāli atbalstīt un neļaut aizvērties tēva Nikolaja Zadornova vārdā nosauktajai krievvalodīgai bibliotēkai (satīriķis Mihails Zadornovs tēva vārdā nosaukto bibliotēku izveidoja 2009. gadā par savu naudu, paziņojot, ka tās pakalpojumi ir visiem pieejami un bez maksas);
  • Tikt apglabātam vienā kapā ar tēvu – padomju rakstnieku, Nopelniem bagātā Latvijas PSR kultūras laureātu, Staļina prēmijas laureātu Nikolaju Zadornovu;
  • Mirstīgās atliekas pārvest tikai ar virszemes transportu.