foto: Sputnik
Klīnikā Maskavā cilvēki teic ardievas Mihailam Zadornovam
Cilvēki pie slimnīcas "Medsi" Maskavā.
2017. gada 13. novembris, 08:14

Klīnikā Maskavā cilvēki teic ardievas Mihailam Zadornovam

Kasjauns.lv

Lai arī atvadas no satīriķa Zadornova bija paredzētas kā slēgtas, klīnikā "Medsi" pulcējās simtiem viņa talanta cienītāju ar ziediem rokās, raksta Krievijas mediji. Jau ziņots, ka Mihailu Zadornovu izvadīs Rīgā un arī apglabās Latvijā.

Mākslinieka ģīmetne novietota slimnīcas foajē, un pie tās svētdien plūda ļaužu straumes. Kāda maskaviete pastāstīja, ka jūtas tā, it kā būtu zaudējusi savu ģimenes locekli: "Man tas ir liels zaudējums. Kad mediji ziņoja par viņa nāvi, es nespēju tam noticēt. Zadronovs ar savu humoru spējis palīdzēt tikt pāri grūtiem brīžiem pašas dzīvē. Viņa izrādes bija ironiskas, bet patiesas - daudz ko par sevi varēja uzzināt. Man viņa ļoti pietrūks," sacīja sērotāja.

Jau ziņojām, ka slavenā satīriķa dzīve aprāvās 69 gadu vecumā pēc ilgstošas cīņas ar smadzeņu vēzi.

Sarakstu ar savām pēdējām vēlēšanām Zadornovs sastādījis īsi pirms nāves. Telegram kanāls “Mash” atklājis dažas no aizgājēja vēlmēm:
* Materiāli atbalstīt un neļaut aizvērties tēva Nikolaja Zadornova vārdā nosauktajai krievvalodīgai bibliotēkai (satīriķis Mihails Zadornovs tēva vārdā nosaukto bibliotēku izveidoja 2009. gadā par savu naudu, paziņojot, ka tās pakalpojumi ir visiem pieejami un bez maksas);
* Tikt apglabātam vienā kapā ar tēvu – padomju rakstnieku, Nopelniem bagātā Latvijas PSR kultūras laureātu, Staļina prēmijas laureātu Nikolaju Zadornovu;
* Mirstīgās atliekas pārvest tikai ar virszemes transportu.

Krievu satīriķis Mihails Zadornovs

Fotogrāfijas no satīriķa Mihaila Zadornova bloga.

gallery icon