foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieki nofilmē Manhetenas terorista aizturēšanu
Manhetenas terorists bēg no notikuma vietas.
Pasaulē
2017. gada 1. novembris, 08:10

Aculiecinieki nofilmē Manhetenas terorista aizturēšanu

Kasjauns.lv

Aculiecinieki nofilmējuši brīdi, kurā Saifullo Saipovs ar šaujamieroču imitācijām bēg no notikuma vietas līdz viņu sašauj un aiztur policisti. Viņš iznomātā kravas automašīnā Ņujorkā līdzās Hudzonas upei iebrauca cilvēkos, nogalinot 8 un vairākus citus ievainojot.

Uzbrukums Manhetenā otrdienas vakarā (pēc Latvijas laika)

Uzbrukumā Ņujorkas Manhetenā nogalināti vismaz seši cilvēki.

gallery icon

Kad automašīna turpināja braukt un sadūrās ar skolas autobusu, ievainojot divus pieaugušos un divus bērnus, 29 gadus vecais uzbrucējs izlēca no tās, turot rokās divas šaujamieroču imitācijas, un Ņujorkas policija viņu sašāva vēderā un aizturēja.

Uzbrukumā tika ievainoti pavisam 11 cilvēki, tai skaitā divi pieaugušie un divi bērni skolas autobusā. Viņi guvuši nopietnus ievainojumus, kas tomēr neapdraud viņu dzīvību, paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

foto: Ekrānuzņēmums
Manhetenas terorists bēg no notikuma vietas.

Starp teroraktā nogalinātajiem ir viens Beļģijas un pieci Argentīnas pilsoņi, paziņoja šo valstu ārlietu ministri. Argentīnieši no Rosario pilsētas bija ieradušies Ņujorkā uz skolas salidojumu.

Saskaņā ar aculiecinieku ziņām uzbrucējs kliedza "Allāhu akbar", pirms viņu sašāva policija. Uzbrucējam tika izdarīta operācija slimnīcā, un ir gaidāms, ka viņš izdzīvos.

Amatpersonas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, informēja, ka uzbrucējs ir Saifullo Saipovs no Uzbekistānas, kurš 2010.gadā ieradies ASV. Saipovam ir Floridas štata autovadītāja apliecība, bet viņš var būt uzturējies Ņūdžersijas štatā, sacīja amatpersonas.