foto: AP/Scanpix/LETA
Policija publicējusi Manhetenas terorista fotogrāfiju
Uzbekistānā dzimušais 29 gadus vecais Saifullo Saipovs.
Pasaulē
2017. gada 1. novembris, 07:44

Policija publicējusi Manhetenas terorista fotogrāfiju

Kasjauns.lv

Policija publicējusi Manhetenas uzbrucēja Saifullo Saipova fotogrāfiju. Viņš ar iznomātu automašīnu līdzās Hudzonas upei Ņujorkā ietriecās cilvēkos un velosipēdistos, 8 nogalinot un vairākus ievainojot.

29 gadus vecais uzbrucējs tika sašauts vēderā un arestēts, pēc tam, kad viņš pēc ietriekšanās skolēnu autobusā pameta savu spēkratu. Uzbekistānā dzimušais imigrants Saipovs 2010. gadā ieradās ASV. Saipovam ir Floridas štata autovadītāja apliecība, bet viņš var būt uzturējies Ņūdžersijas štatā, sacīja amatpersonas.

foto: AP/Scanpix/LETA
Uzbekistānā dzimušais 29 gadus vecais Saifullo Saipovs.

"CNN" un "The New York Times" atsaucas uz policiju un ziņo, ka izmeklētāji Saipova iznomātajā kravas mašīnā atraduši zīmīti, kurā norādīts, ka viņš šo uzbrukumu veicis "Islāma valsts" rīkojumā.

Uzbrukums Manhetenā otrdienas vakarā (pēc Latvijas laika)

Uzbrukumā Ņujorkas Manhetenā nogalināti vismaz seši cilvēki.

gallery icon

Uzbrukums notika dažu kvartālu attālumā no Pasaules Tirdzniecības centra atrašanās vietas un no 11.septembra teroraktu upuru memoriāla laikā, kad Ņujorkā tika svinēts Helovīns.

Šis ir pirmais uzbrukums ar cilvēku upuriem Ņujorkā kopš 18.maija, kad ASV karaflotes veterāns ar automašīnu ietriecās gājējos Taimskvērā, nogalinot 18 gadus vecu sievieti un ievainojot vēl 22 cilvēkus.