Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vācijā 3 cilvēkiem piespriež 4300 eiro sodu par nepalīdzēšanu uz zemes nokritušam cilvēkam
83 gadus vecs vīrietis burtiski sabruka netālu no bankas durvīm.
Pasaulē

Vācijā 3 cilvēkiem piespriež 4300 eiro sodu par nepalīdzēšanu uz zemes nokritušam cilvēkam

Kasjauns.lv

Vācijā par nepalīdzēšanu pensionāram, kurš zaudēja samaņu netālu no bankas Vācijas rietumos, tiesāti trīs cilvēki, vēsta CNN. 

Vācijā 3 cilvēkiem piespriež 4300 eiro sodu par ne...

83 gadus vecs vīrietis burtiski sabruka netālu no bankas durvīm, bet trīs cilvēki vienkārši pārkāpuši viņam pāri, lai tiktu pie bankomāta. Vīrietis nedēļu vēlāk miris. 

Apsūdzība trim cilvēkiem izvirzīta vadoties pēc Vācijas likumdošanas. Apgabaltiesā apstiprināja, ka šo cilvēku pienākums bija palīdzēt samaņu zaudējušajam vīrietim. 

Incidents noticis pagājušā gada oktobrī “Deutsche bank” filiāles foajē. Video materiālos, kas tika iesniegti tiesā, redzams, kā trīs cilvēki vienkārši paiet garām nokritušajam vīrietim, nesniedzot nekādu palīdzību. 

Aizstāvamās puses advokāti gan centušies tiesu pārliecināt, ka cilvēki domājuši, ka uz zemes guļ kāds bezpajumtnieks, taču tiesa lēma, ka situācija vija kritiska, tāpēc akūta palīdzība bija nepieciešama. 

Tiesas spriedums paredz, ka apsūdzētajiem cilvēkiem jāsamaksā soda nauda no 2900 līdz 4300 eiro.

Izrādās, ka “pienākums palīdzēt” statūtos pastāv arī tādās valstīs kā Dānija un Francija. 

Līdzīgs gadījums fiksēts Floridā, kur pusaudžu kompānija tika apsūdzēta par nepalīdzēšanu slīkstošam cilvēkam. Tā vietā jaunieši noskatījušies viņa nāvē un to filmējuši no attāluma.