foto: EPA
Kas ir dāņu uzņēmējs Madsens, kurš apcietināts par žurnālistes Kimas Vallas slepkavību?
Zviedru miljonārs, pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes īpašnieks Pīters Madsens.
Pasaulē
2017. gada 23. augusts, 10:21

Kas ir dāņu uzņēmējs Madsens, kurš apcietināts par žurnālistes Kimas Vallas slepkavību?

Kasjauns.lv

Pēdējās nedēļās Eiropu pāršalkušas ziņas par kāda dāņu uzņēmēja Pītera Madsena nogrimušo zemūdeni un žurnālistes mistisko nāvi. 23. augustā Zviedrijas policija apstiprinājusi, ka jūrā pie Dānijas izskalotais sievietes ķermenis ir zviedru žurnālistes Kimas Vallas. Bet, kas tad īsti ir pats Pīters Madsens? 

Lielākā pašdarinātā zemūdene “Nautilus”

Dāņu miljonārs un izgudrotājs Pīters Madsens un viņa zemūdene “Nautilus”.

gallery icon

Dāņu uzņēmējs Pīters Madsens ir pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes “Nautilus” projektētājs. Madsens dzimis 1971. gadā un ir Kopenhāgenas uzņēmējs. "RML Spacelab" ģenerāldirektors un īpašnieks. 

Zemūdenes īpašuma tiesības Madsena kungs dalījis ar brīvprātīgo grupu, kas palīdzējusi “Nautilus” uzturēt, taču 2015. gadā pēc pamatīgām domstarpībām visas īpašuma tiesības uz zemūdeni nodotas Madsena rokās.

“Jūs domājat, ka “Nautilus” uzlikts lāsts? Šis lāsts esmu es!” - Madsens paziņojis valdes locekļiem. Madsens uzsvēris, ka uz zemūdenes nebūs miers tik ilgi, kamēr vien viņš pats būs dzīvs. 

Pašlaik Pīters Madsens ir apsūdzēts par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību pēc tam, kad viņš tiesā atzina, ka žurnāliste nomirusi uz viņa zemūdens klāja incidenta rezultātā.

foto: REUTERS
Zviedru miljonārs, pasaulē lielākās pašdarinātās zemūdenes īpašnieks Pīters Madsens.

 Kasjauns.lv jau vēstīja, ka žurnāliste Kima Valla pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, dāņu uzņēmēju Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk.  

Zviedrijas mediji ziņoja, ka zemūdenes īpašnieku izglāba kāda privāta laiva, taču žurnāliste, kura todien uz zemūdenes klāja atradusies, lai izveidotu par to materiālu, pazuda bez vēsts. 
Pīters Madsens gan apgalvojis, ka vēl iepriekšējā vakarā pirms zemūdenes noslīkšanas, viņš sievieti izlaidis ārā tajā pašā salā, kur brauciens sācies. Tomēr mājās viņa nav pārnākusi.

Zemūdenes īpašnieks arestēts uz aizdomu pamata par sievietes slepkavību. Pēcāk Madsens tiesā atzinis, ka “apglabājis” žurnālisti jūrā, pēc tam, kad sieviete mirusi uz klāja incidenta laikā.