foto: Anton Novoderezhkin/TASS/All Ove/ Vida Press
Robežsargi Kremļa aktīvistiem konfiscē Georga lentītes. Tie šokā
Igauņu robežsargi un muitnieki Narvā proklemiskiem aktīvistiem konfiscēja Georga lentīšu saiņus. Ar šādu lenīti 9. maijā pie krūtežas lepojas Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2017. gada 27. aprīlis, 13:00

Robežsargi Kremļa aktīvistiem konfiscē Georga lentītes. Tie šokā

Kasjauns.lv

Igauņu robežsargi un muitnieki Narvā uz Igaunijas – Krievijas robežas no Krievijas iebraukušajiem proklemiskajiem aktīvistiem konfiscējuši ievērojamu 9. maija svētku atribūtikas kravu – Georga lentītes, sarkanos karogus, nozīmītes ar padomju karavīriem un citus tā dēvētā „Nemirstīgā pulka” aģitācijas materiālus.

Tuvojoties 9. maijam, sarosās arī proklemiskie aktīvisti, kuri šos padomju svētkus (uzvaru Lielajā Tēvijas karā) vēlas svinēt arī kaimiņvalstīs un tāpēc tajās ieved tur aizliegtus aģitācijas materiālus – padomju simboliku, Georga lentītes, tā dēvētā uzvarējošā „Nemirstīgā pulka” propagandu un citus niekus.

Igaunijas "Nemirstīgā pulka" vadoņiem - Jesakovu pārim Narvas robežpunktā konfiscēja kravu ar naidīgu Uzvaras dienas propagannas kravu.

Šīs nedēļas sākumā šos padomju atribūtus Igaunijā vēlējās ievest „Nemirstīgā pulka” Tallinas nodaļas vadītājs Aleksejs Jesakovs ar sievu Elīnu. Tomēr viņu „misijas ceļojums” beidzās uz robežas, kur viņus aizturēja Igaunijas muitnieki. Jesakovu pāris par savu aizturēšanu izkliedzies Kremļa kontrolētajos plašsaziņas līdzekļos, to nosaucot par cilvēktiesību pārkāpšanu. Tomēr ar viņiem nekas traks nenotika. Pēc pāris stundu ilgas kratīšanas no viņu bagāžas tika konfiscēts lērums naidīgās propagandas un viņiem atļāva turpināt ceļu tālāk.

Uzvaras dienas svinības Uzvaras parkā

gallery icon
43

Jasakoviem nācās atvadīties no vairākiem metriem Georga lentīšu, bantēm Krievijas karoga krāsās, „Nemirstīgo pulka” karoga, „Uzvaras dienai” veltītām šokolādēm ar padomju simboliku, dažādām nozīmītēm un „patriotiskām” grāmatām.

foto: Pacific Press/Sipa USA/ Vida Press
Vienai daļai pēc padmju nostaļģijas tīkojošo Igaunijas iedzīvotāju 9. maijā būs jāiztiek bez Georga lentītēm.

Policija paziņojusi, ka šī naidīgās propagandas krava aizturēta līdz tālāki apstākļu noskaidrošanai. Tāpat policija atzīmējusi, ka konfiscēto priekšmetu krava esot bijusi pārāk liela, lai to varētu uzskatīt par personīgo jeb rokas bagāžu.

Atbrīvotāju vakariņas jeb - tā izskatās Uzvaras parkā pirms saullēkta

Visas sestdienas garumā Uzvaras parkā plūda desmitiem tūkstošu 9.maija svinētāju, lielāko skaitu sasniedzot vakarā pirms uguņošanas. Kad tas ap 23:00 ...

gallery icon
40