foto: AFP/Scanpix/LETA
Asiņaina Pūpolsvētdiena Ēģiptē: sprādziens nograndis vēl vienā baznīcā
Pasaulē
2017. gada 9. aprīlis, 12:39

Asiņaina Pūpolsvētdiena Ēģiptē: sprādziens nograndis vēl vienā baznīcā

LETA

(16:06 ziņa papildināta ar bojāgājušo skaitu un ziņām par otru sprādzienu) Kristiešu (koptu) dievnamā Pūpolsvētdienas dievkalpojuma laikā Ēģiptē noticis sprādziens, vēstī BBC. Gājis bojā 26 un ievainots 71 cilvēks, paziņojušas Ēģiptes amatpersonas. Taču šausmas Ēģiptē ar to nebeidzas - pēc dažām stundām nograndis sprādziens vēl vienā baznīcā, ziņo BBC.

Pirmā traģēdija notikusi Tantā – pilsētā, kas atrodas uz ziemeļiem no galvaspilsētas Kairas.

Koptu dievnamā tajā laikā notika Pūpolsvētdienas dievkalpojums. Pēc vietējās TV sākotnēji ziņotā, apmēram 40 cilvēki ir ievainoti. Pēc tam jau vēstīts par lielāku cietušo skaitu un sprādzienu vēl vienā baznīcā.

Sprādzieni baznīcās Ēģiptē

Dziedātājs Džastins Timberleiks ar sievu aktrisi Džesiku Bīlu par 27.5 miljoniem dolāru iegādājušies „penthouse” dzīvokli Ņujorkā. Šajā ēkā, kurā vēl ...

gallery icon


Sprādzienu iemesls pagaidām nav zināms, taču Ēģiptes kristieši (tie veido apmēram 10 procentus no valsts iedzīvotājiem) ne reizi vien jau kļuvuši par vietējo musulmaņu radikāļu mērķi.

Pagājušā gada decembrī 25 cilvēki gāja bojā, kad sprāgstvielām piekrauts auto tika uzspridzināts pie koptu baznīcas Kairā dievkalpojuma laikā.