foto: PM/SCANPIX BALTICS
Sīriešu bēglis Igaunijā aizdedzinājis savu 22 gadus veco sievu
Aiz šīm durvīm Tallinas mikrorajonā pirms mēneša notika traģēdija - tur aizdegās sīriešu bēgle. Sievietes aizdedzinšanā tiek vainots viņas vīrs.
2017. gada 8. aprīlis, 06:41

Sīriešu bēglis Igaunijā aizdedzinājis savu 22 gadus veco sievu

Kasjauns.lv

Lai arī Igaunijā ir salīdzinoši maz bēgļu, arī mūsu ziemeļu kaimiņvalstī ar viņu izmitināšanu rodas problēmas. Kāds bēglis no Sīrijas Tallinā arestēts un tiek apsūdzēts par savas 22 gadus vecās sievas aizdedzināšanu. Sieviete pašreiz smagā stāvoklī atrodas Tallinas slimnīcā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms mēneša, Sieviešu dienā – 8. martā, Tallinas slimnīcā mediķi nogādāja kādu sievieti ar smagiem apdegumiem.

Tallinas izdevums „Eesti Ekspress” raksta, ka izmeklētāji atmetuši vienu no nelaimes gadījums versijām – ka sieviete aizdegusies pie gāzes plīts, gatavojot ēdienu. Noskaidrojies, ka liesmas izcēlušās no benzīna, kas ir tīrīšanas līdzekļa sastāvdaļa, ko pārdod saimniecības preču veikalos. Policija uzskata, ka sievietes aizdedzināšanā varētu būt vainojams viņas vīrs Mohammeds.

Vīrieti pēc notikušā policija uzreiz arestēja, un tiesa atteikusies viņu atbrīvot no apcietinājuma. Viņš tiek apsūdzēts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, par ko draud brīvības atņemšana no 4 līdz 12 gadiem.

Savukārt apsūdzēta advokāts Alars Neilands teic, ka visdrīzāk sieviete ir pašaizdedzinājusies, uzsverot, ka pašaizdedzināšanās islāma kultūrā neesot nekas ārkārtējs. Advokāts teic – viņa klients esot ļoti reliģiozs un tāpēc nebūtu atļāvies savu sievu aizdedzināt divarpus gadus vecās meitas klātbūtnē. Mohammeds esot aizgājis uz vannasistabu apmazgāt rokas un kājas, kā to prasa islāma tradīcijas, bet atgriezies no tās virtuvē ieraudzījis liesmojošo sievu.

Pašlaik cietusī sieviete atrodas mākslīgi izraisītā komā ar 70% ķermeņa apdegumu. Mediķi komā viņu uztur, lai viņa nejustu neciešamās sāpes. Viņa jau pārcietusi vairākas operācijas.

Sīriešu bēgļu ģimene Igaunijā ieradās pērn no Grieķijas bēgļu izmitināšanas programmas ietvaros. Bēgļu kaimiņi „Eesti Ekspress” pastāstīja, ka viņi nevarēja iedomāties, ka ģimenē varētu būt kādas problēmas. Ģimene esot bijusi eiropeiska, valkājusi džinsus, sieviete nenēsājusi musulmaņu sievietēm pierastās galvassegu, vīram ausī bijis auskars, abi mācījušies igauņu valodu.

Tomēr ģimene neesot bijusi apmierināta ar dzīvi Igaunijā un grasījusies braukt uz Vāciju, kur jau dzīvoja sievietes māte un brālis. Abu meitiņa pašlaik atrodas Tallinas sociālo dienestu aprūpē.

Izmeklētāji pieļauj, ka lietas izskatīšana tiesā varētu ievilkties, jo cietusī atrodas komā, bet liecinieku notikušajam nav.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas